Η κάθοδος του Σουδάν στο χάος

Τι πρέπει να κάνουν η Ουάσινγκτον και οι Άραβες εταίροι της για να σταματήσουν οι μάχες 28/04/2023 Alex de Waal Περίληψη:

Υπάρχει τώρα ένα μικρό περιθώριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Σαουδική Αραβία να απαιτήσουν μια πιο ουσιαστική εκεχειρία για ανθρωπιστικούς λόγους και να επιμείνουν σε έναν πολιτικό διάλογο. Η ελπίδα είναι ότι οι Σαουδάραβες μπορούν να πείσουν το Κάιρο και το Άμπου Ντάμπι να μην χρηματοδοτούν ή να μην εξοπλίζουν τους αντίστοιχους ευνοούμενούς τους, και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να υπερασπιστούν το δημοκρατικό κίνημα που τόσο επαίσχυντα πρόδωσαν.

Την Κυριακή,

23 Απριλίου, μόλις μια εβδομάδα μετά το ξέσπασμα άγριων μαχών στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, οι ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών εκκένωσαν το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας με ελικόπτερα, και άλλοι ξένοι υπήκοοι εγκατέλειψαν την πόλη με βιαστικά οργανωμένες αυτοκινητοπομπές έκτακτης ανάγκης. Καθώς η χαοτική αντιπαράθεση μεταξύ του de facto ηγέτη του Σουδάν, στρατηγού, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Μπουρχάν, και του βαριά οπλισμένου αντιπάλου του, στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκάλο, γνωστού ως Χεμεντί, συνεχίζεται, δεν ήταν σαφές πότε θα επέστρεφαν οι διπλωμάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα