Βλ. Σιώμος: Δεν επαναπαυομάστε και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11 Μαρτίου, ενόψει της συνέχισης των φαινομένων της κακοκαιρίας «Φίλιππος», συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα, στις συνεδριάσεις συζητήθηκαν, η ετοιμότητα, ο συντονισμός και οι δράσεις

προετοιμασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας «Φίλιππος», καθώς και η δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων άμεσης προτεραιότητας, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τη συγκεκριμένη κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τη δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Πεντέλης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.

Ο κ. Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε:

«Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν ξεκινήσει με αρκετή ένταση από την Πέμπτη το πρωί. Βρισκόμενοι σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και επιφυλακής έχουμε επέμβει όπου υπήρχε ανάγκη και έχουμε καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, να μην αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα και να λειτουργούν όλα υπό έλεγχο.

Καθώς τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται και θα γίνουν δυσκολότερα τις επόμενες ώρες δεν επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή, με οχήματα, εργαζομένους και εθελοντές, προκειμένου να επέμβουμε άμεσα σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, καθώς και να συνδράμουμε τον κρατικό μηχανισμό, αλλά κυρίως τους Δήμους – μέλη μας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, την αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη που μας προμήθευσαν και πάλι επαρκή ποσότητα αλατιού και αρκετά εκχιονιστικά μηχανήματα.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων φαινομένων, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών».

Τέλος ο ΣΠΑΠ αναφέρει ότι ο κ. Σιώμος «εξήρε την παραδοσιακά άριστη συνεργασία του Δήμου Πεντέλης, της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων – μελών του ΣΠΑΠ και όλων των συναρμόδιων φορέων και εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα συνεχίσουν την στενή συνεργασία τους για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα».

The post Βλ. Σιώμος: Δεν επαναπαυομάστε και συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα