Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα – Προσαγωγή αλλοδαπού ως ύποπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη φωτιά στη Σαρωνίδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ενώ έχει προχωρήσει στην προσαγωγή αλλοδαπού, ως ύποπτο για τη φωτιά στον Κουβαρά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα στο μέτωπο της παραλιακής είναι αρκετά βελτιωμένη και υπάρχει η εκτίμηση ότι είναι θέμα μίας ώρας για να οριοθετηθεί.

Στις περιοχές στο Λαγονήσι και το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο υπάρχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, καθώς κάτοικοι και τουρίστες εκκένωσαν εγκαίρως μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Οι ζημιές

είναι μεγάλες στην περιοχή, με σπίτια και αυτοκίνητα να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Σαρωνικού ενημέρωσε πως οι πολίτες που έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους και αναζητούν χώρο να φιλοξενηθούν, μπορούν να μεταβούν σε δομές του Δήμου.

Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς ζώων από το πύρινο μέτωπο της Νοτιοανατολικής Αττικής προς το Γαλάτσι

Εν τω μεταξύ, μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ζώων από το μέτωπο της φωτιάς στη Νοτιοανατολική Αττική και τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την εποπτεία της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Σε συνεννόηση με δήμους και εθελοντές, αναζητούνται οχήματα τα οποία κατευθύνονται σε στάβλους και καταφύγια ζώων στην ευρύτερη περιοχή των Καλυβίων και της Αναβύσσου, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στο Γαλάτσι, στον χώρο των παλαιών λατομείων, όπου ο τοπικός Δήμος έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να φιλοξενηθούν ζώα.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Ειδική Γραμματεία απευθύνει έκκληση στους πολίτες της περιοχής όπου μαίνεται η φωτιά να εκκενώσουν τα καταφύγια μαζί με τα ζώα, ακόμα και προληπτικά, και προτρέπει να καλέσουν στο 213 1364020 όσους χρειάζονται απεγκλωβισμούς ζώων και φορτηγά για τη μεταφορά τους.

«Ήδη έχουμε καταφύγια που έχουν καεί τα περισσότερα ζώα. Η κατάσταση μοιάζει όλο και πιο απελπιστική», αναφέρει η ανάρτηση.

Έκκληση από τον Ιππικό Όμιλο Καλυβίων για ασφαλή μεταφορά αλόγων

Παράλληλα, έκκληση για φορτηγά ώστε να μεταφερθούν με ασφάλεια άλογα απευθύνει ο Ιππικός Όμιλος Καλυβίων «St. George». Οι στάβλοι βρίσκονται στο 10ο χλμ. της Λεωφόρου Καλυβίων-Αναβύσσου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945 013006.

Στη μάχη με τις φωτιές και οι Ένοπλες Δυνάμεις με εναέρια μέσα και πεζοπόρα – Σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων»

Οι Ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν τις προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου, ειδικότερα στον Κουβαρά Αττικής διατέθηκαν τα παρακάτω μέσα:

2 Α/Φ CL-2152 A/Φ CL-4152 Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 22 άτομα)1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα).Φωτιά στον Κουβαρά: Οι φλόγες έχουν φτάσει στη Μεγάλη Αυλή – Καίγονται κολόνες της ΔΕΗ

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων προχωράει ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει στην περιοχή της Μεγάλη Αυλής, σε σημείο όπου υπάρχουν κολόνες της ΔΕΗ.

Πηγή: iefimerida.gr

The post Βελτιωμένη η κατάσταση στη Σαρωνίδα – Προσαγωγή αλλοδαπού ως ύποπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα