Τσακός Αγίας Παρασκευής: Πεταμένα αντικείμενα που ίσως θα έδιναν ανάσα σε κάποιες οικογένειες

Μια απογοητευτική εικόνα στον Τσακό Αγίας Παρασκευής, με πεταμένα έπιπλα, παιχνίδια, παπούτσια και άλλα αντικείμενα φωτογράφισε πολίτης που έκανε την Κυριακάτικη βόλτα της στην περιοχή, ανεβάζοντας το σχετικό οπτικό υλικό στη δημόσια ομάδα Τσακός Αγίας Παρασκευής.

Η ίδια επισημαίνει ότι στον Δήμο Αγίας Παρασκευής δεν λειτουργεί Κοινωνικό Ανταλλακτήριο, όπου θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν αντικείμενα άχρηστα πλέον σε κάποιους, αλλά χρήσιμα για όσες οικογένειες αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες. Μάλιστα, η δημότης φέρνει ως παραδείγματα τον Δήμο Παλλήνης,

όπου λειτουργεί αντίστοιχη δομή, αλλά και τον γειτονικό Δήμο Παπάγου – Χολαργού, όπου πρόσφατα δημιουργήθηκε Δημοτική Ιματιοθήκη.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η δημότης της Αγίας Παρασκευής αναφέρει:

«Εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα (ας μην χάνουμε βέβαια την αισιοδοξία μας!), εκτιμάται ότι πολλοί συνδημότες μας δεν θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς τροφίμων, αλλά και άλλων υλικών αγαθών. Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών δομών αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων. Στο δήμο μας, το κοινωνικό ανταλλακτήριο δε λειτουργεί, αρχικά με αιτιολογία τον κορονοιό, πλέον με πρόφαση την έλλειψη προσωπικού. Πόσο απογοητευτική είναι η εικόνα μιας κυριακάτικης βόλτας στον Τσακό, με αυτές τις εικόνες! Έπιπλα, ρούχα, παιχνίδια, παπούτσια και ένα σωρό πράγματα, δίπλα σε σωρούς σκουπιδιών, που θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν και να μοιραστούν σε οικογένειες, προσφέροντας ανακούφιση και χαμόγελο στους μικρούς μας φίλους! Ενδεικτικά, παραθέτω σε λινκ το κοινωνικό ανταλλακτήριο δήμου Παλλήνης που λειτουργεί άψογα, αλλά και τη δημοτική ιματιοθήκη του γειτονικού Παπάγου – Χολαργού (πρόσφατα δημιουργήθηκε, είχε τη δυνατότητα να προσφέρει μέχρι και την προίκα για τα νεογέννητα παιδιά των δικαιούχων). Η φτώχεια είναι η χειρότερη μορφή βίας. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αμέτοχοι και ουραγοί σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα!!!».

The post Τσακός Αγίας Παρασκευής: Πεταμένα αντικείμενα που ίσως θα έδιναν ανάσα σε κάποιες οικογένειες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα