Τ.Ο. Βόρειου Τομέα ΚΚΕ: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» ή αλλιώς τι γυρεύουν στα μέρη μας Γεωργιάδης και Τσίπρας;

Ανακοίνωση με αφορμή τις επισκέψεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στα Μελίσσια και το Χαλάνδρι αντίστοιχα εξέδωσε η Τομεακή Οργάνωση Βορείου Τομέα της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ, σχολιάζοντας ότι «στον καιρό της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, επέλεξαν να φωτογραφηθούν, με φόντο ράφια σούπερ μάρκετ και συσκευασίες μακαρόνια, την ώρα που οι λαϊκές οικογένειες κινδυνεύουν να τρώνε μόνο μακαρόνια και όλα τα υπόλοιπα να τα βλέπουν μόνο σε φωτογραφίες».

Όπως τονίζει η Τομεακή Οργάνωση:

«Στις δηλώσεις τους βέβαια και οι δυο ξέχασαν να μιλήσουν για το γεγονός ότι ένας καθιέρωσε και ο άλλος διατήρησε το αίσχος του κατώτατου μισθού με τον οποίο χιλιάδες οικογένειες καλούνται να τα βγάλουν πέρα. Ξέχασαν να μας πουν ότι και οι δυο διατήρησαν τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών και αρνούνται να καταργήσουν τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα όπως έχει επανειλημμένα προτείνει το ΚΚΕ. Ξέχασαν να μιλήσουν για τα διάφορα μοντέλα διαχείρισης της ακρίβειας που είτε με το έναν είτε με τον άλλο τρόπο πετσοκόβουν το λαϊκό εισόδημα. Ξέχασαν να μιλήσουν για τις συνέπειες από την απελευθέρωση και το χρηματιστήριο της Ενέργειας με βάση το οποίο τιμολογείται το ηλεκτρικό ρεύμα. Ξέχασαν να μιλήσουν για τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στον οποίο συμμετέχει και η χώρα μας με τη σύμφωνη γνώμη όλων, πλην ΚΚΕ, και τον κίνδυνο της επισιτιστικής κρίσης που αυτός δημιουργεί.

Κανείς δεν πρέπει να εξαπατηθεί από την κυβερνητική κοροϊδία που πάει σύννεφο, αυτή την φορά με το περιβόητο “καλάθι του νοικοκυριού”. Στην ουσία αυτό το μέτρο που ξεκίνησε πριν δυο μέρες είναι μια απόφαση της κυβέρνησης που οδηγεί στο να φουσκώνουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη των επιχειρηματιών των σούπερ μάρκετ. Και αυτό γιατί πολλές από τις τιμές των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο “καλάθι του νοικοκυριού” είχαν ήδη αυξηθεί από τις προηγούμενες μέρες, ενώ πολλά από τα προϊόντα που περιλαμβάνονται είναι τα λεγόμενα ιδιωτικής ετικέτας που αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στους επιχειρηματίες απ’ ό,τι τα επώνυμης ετικέτας. Μάλιστα όλα αυτά την ίδια ώρα που με βάση τα τελευταία στοιχεία οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών σε βασικά αγαθά για όσους αμείβονται κάτω από 750 ευρώ τον μήνα οδήγησαν σε απώλεια στην αγοραστική τους δύναμη έως και 40%. Δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης!

Ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη τις επικοινωνιακές φιέστες ούτε του ενός ούτε του άλλου. Σίγουρα δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων που τόσα χρόνια δοκίμασαν ξανά και ξανά. Καμία αναμονή για τον επόμενο “σωτήρα”, τώρα χρειάζεται αγώνας:

Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.Για κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια και στα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.Για αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ.Για κατάργηση του χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Καμιά αναμονή, συμμετέχουμε όλοι μαζικά στον επόμενο μεγάλο σταθμό στην πάλη του λαού, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9 του Νοέμβρη, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μέτρα για πραγματικές ανάσες ανακούφισης και όχι κοροϊδία!».

Πηγή: 902.gr

The post Τ.Ο. Βόρειου Τομέα ΚΚΕ: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι» ή αλλιώς τι γυρεύουν στα μέρη μας Γεωργιάδης και Τσίπρας; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα