Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο και βιοκλιματικό 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης

Το υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα με βιοκλιματικές προδιαγραφές του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής (ΠΕΠ) 2014-2020 και κόστισε περίπου 3 εκατ. ευρώ, εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, σε μια πανηγυρική εκδήλωση.

Το έργο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως πρότυπο σε εθνικό επίπεδο, είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Παιδείας, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, της διοίκησης των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., και του

Δήμου Μεταμόρφωσης. Το έργο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής το Φθινόπωρο του 2018 και ξεκίνησε να υλοποιείται το 2019. Μάλιστα στον χώρο βρέθηκε και αναδείχθηκε υδραγωγείο Ρωμαϊκής εποχής.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, του δημάρχου Μεταμόρφωσης Στρ. Σαραούδα, των βουλευτών Γ. Κουμουτσάκου, Θ. Ρουσόπουλου, Δ. Καιρίδη, Μ. Ξενογιανακοπούλου, Γ. Κατρούγκαλου, Αν. Αλεξοπούλου, του προέδρου της ΠΕΔΑ και δημάρχου Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλου, του δημάρχου Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου, των πρώην περιφερειαρχών Ρ. Δούρου και Γ. Σγουρού, των αντιπεριφερειαρχών Οικονομικών Ν. Πέππα, Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Χ. Ρώμα, Υγείας Γ. Κεχρή, του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Θ. Γιάνναρη και του προέδρου του Δ.Σ. Τ. Κατσίπου, του ταξίαρχου κ. Αλεξανδρόπουλου, του επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Πρωτούλη, της περιφερειακής συμβούλου Σ. Βαλαβάνη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων κ.ά.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός, ο οποίος τελέστηκε από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Τόσο η υπουργός Ν. Κεραμέως, ο υπουργός Α. Γεωργιάδης, όσο και ο μητροπολίτης Κύριλλος και ο δήμαρχος Στρ. Σαραούδας, αναφέρθηκαν στη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας και του Γ. Πατούλη για την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως το 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και συνέχεια στις πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης με στόχο την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, καθώς και στο σημείο που έχει αναδειχθεί το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, ενώ ακολούθησε μουσική εκδήλωση.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τα εγκαίνια του σχολείου

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Μεταμόρφωσης για τα εγκαίνια

The post Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο και βιοκλιματικό 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα