Το πρώτο δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονο οδηγό θα χορηγήσει η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής

Το πρώτο προσωρινό δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονο οδηγό, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνει ο νέος σχετικός νόμος του υπ. Μεταφορών, θα χορηγηθεί από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλή και τον υφ. Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, Μ. Παπαδόπουλο, παρακολούθησαν σήμερα την πρακτική εξέταση του πρώτου 17χρονου υποψηφίου για την απόκτηση της προσωρινής άδειας οδήγησης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία

και των γονιών του.

Τη διαδικασία παρακολούθησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλος και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλίας Δόλγυρας.

Προϋποθέσεις έκδοσης προσωρινού διπλώματος οδήγησης

Ο νέος νόμος «Οδηγώντας με ασφάλεια» ανοίγει τον δρόμο στους νέους να αποκτήσουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου  από την ηλικία των 17 ετών.

Οι 17ρηδες μπορούν, αφού πραγματοποιήσουν τον ελάχιστο αριθμό ωρών θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, να δώσουν εξετάσεις οδήγησης και να οδηγήσουν. Η οδήγηση θα γίνεται με συνοδό υπό αυστηρούς όρους.

Ο συνοδός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών και να είναι κάτοχος διπλώματος οδήγησης για τουλάχιστον 5 χρόνια.Οι 17άρηδες επιτρέπεται να οδηγήσουν με προσωρινή άδεια οδήγησης που τους χορηγείται ηλεκτρονικά και τους παρέχει όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που παρέχει η κατοχή άδειας οδήγησης, ενώ οι κάτοχοί της υπόκειται σε όλες τις ρυθμίσεις και κυρώσεις του ΚΟΚ. Οι 17άρηδες επιτρέπεται να οδηγήσουν μόνο εντός της Περιφέρειας όπου κατοικούν και ειδικά για την Περιφέρεια Αττικής εντός της Περιφέρειας Αττικής, ενώ το όχημα θα φέρει το ειδικό σήμα «Σ» που θα ορίζει ότι οδηγεί νέος οδηγός με συνοδό.Οι οδηγοί όταν κλείσουν τα 18  θα αποκτούν κανονικό δίπλωμα οδήγησης εφόσον δεν έχουν εμπλακεί σε ατύχημα. Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής Download

The post Το πρώτο δίπλωμα οδήγησης σε 17χρονο οδηγό θα χορηγήσει η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα