Δεύτερη εκπαιδευτική άσκηση «Σκάμανδρος» για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από την Περιφέρεια Αττικής

Τη δεύτερη σε σειρά εκπαιδευτική άσκηση με την κωδική ονομασία «ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ Δ.Α. 2022» για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πλημμυρικών φαινομένων και διαχείρισης των επιπτώσεων αυτών, πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση σε ζητήματα που σχετίζονται με την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με έμφαση στην πρόληψη, σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά για την

Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, με το συντονισμό της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Η υλοποίηση έγινε στο νέο κτήριο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, στο Μαρούσι.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή της άσκησης, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του πλημμυρικού κινδύνου, με την εμπλοκή και τη συνεργασία Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας καθώς και Σχολικής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ε. Λιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας & Περιβάλλοντος Β. Κόκκαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ε. Κοσμόπουλος, η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Καρδαμίτση, κ.ά.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την άσκηση «ΣΚΑΜΑΝΔΡΟΣ Δ.Α. 2022»Λήψη

The post Δεύτερη εκπαιδευτική άσκηση «Σκάμανδρος» για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από την Περιφέρεια Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκάμανδρος, Περιφέρεια Αττικής,skamandros, perifereia attikis