Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να ζεσταθεί ο 16χρονος που απανθρακώθηκε – Έπεσε στη φωτιά η θεία του για να τον σώσει

Σε εξέλιξη είναι η προανάκριση από την Πυροσβεστική για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στην οποία ένα 16χρονο παιδί έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 16χρονος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και ενδεχομένως επιχείρησε να ανάψει ένα ηλεκτρικό σώμα προκειμένου να ζεσταθεί, όταν κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξέσπασε φωτιά στο δωμάτιό του.

Όταν ξέσπασε η φωτιά, ο νεαρός βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ηλικίας 13 και 6 ετών.

Οι

γονείς δεν βρίσκονταν στο σπίτι, ενώ η μητέρα είχε ταξιδέψει τη Δευτέρα για την Αλβανία, σύμφωνα με το thestival.gr.

Λόγω της απουσίας της μητέρας των παιδιών, στο διαμέρισμα βρισκόταν η θεία τους. Αποχώρησε για λίγα λεπτά και τότε η 13χρονη ανιψιά της την ειδοποίησε τηλεφωνικά πως ξέσπασε φωτιά στο σπίτι.

Τότε εκείνη επέστρεψε και μπήκε στο φλεγόμενο διαμέρισμα και κατάφερε να βγάλει τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Στην προσπάθειά της, κάηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της.

Όπως ανέφερε η γειτόνισσα που γνωρίζει την οικογένεια «η 15χρονη αδερφή εκείνη την ώρα έκανε τηλεκπαίδευση και πήγε να ελέγξει τι κάνει ο αδερφός της χωρίς να μπορεί να ανοίξει την πόρτα».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε περίπου στις 11:00 και επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Οι πυροσβέστες μπήκαν στο διαμέρισμα προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες και λίγο αργότερα, εντόπισαν τον 16χρονο.

Φως στα αίτια της φωτιάς που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 16χρονου αναμένεται να ρίξει η προανάκριση που διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: reader.gr

The post Θεσσαλονίκη: Προσπάθησε να ζεσταθεί ο 16χρονος που απανθρακώθηκε – Έπεσε στη φωτιά η θεία του για να τον σώσει appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα