Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φιλοθές – Ψυχικού και συγκεκριμένα τη δωρεάν παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας άνω των 60 ετών που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

Στόχος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι η παροχή βοήθειας στους ηλικιωμένους κατοίκους, στα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη.

Προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμαΓια να εγγραφεί κάποιος συμπολίτης μας στο πρόγραμμα πρέπει να είναι άνω των 60 ετών ή να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Άλλες κατηγορίες που εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα
είναι τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συμπολίτες μας με προβλήματα κίνησης.Για την ένταξη ενός κατοίκου στο πρόγραμμα γίνεται αρχική συνέντευξη από τον κοινωνικό λειτουργό και λαμβάνονται υπόψη η κατάσταση υγείας του, το οικογενειακό περιβάλλον του, η οικονομική του κατάσταση και η δυνατότητα του να αυτοεξυπηρετηθεί.Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν για τον εξυπηρετούμενο και γίνονται κατόπιν ραντεβού όπου κανονίζεται η ημέρα και η ώρα.Οι ημέρες λειτουργίας είναι Δευτέρα ως Παρασκευή και οι ώρες λειτουργίας είναι 7:30 έως 15:30

Το προσωπικό που απασχολείται στο πρόγραμμα είναι 5 άτομα και αποτελείται από ένα κοινωνικό λειτουργό, δυο νοσηλεύτριες και δυο οικογενειακές βοηθοί. Οι υπηρεσίες που προσφέρουν, ανά ειδικότητα, είναι:

Κοινωνικός λειτουργός:

Λήψη κοινωνικού ιστορικού (καταγραφή προβλημάτων).Παροχή πληροφοριών για υγειονομικές υπηρεσίες, για θέματα που αφορούν τις συντάξεις και για γραφειοκρατικά θέματα.Συντροφιά (συμβουλευτική) στους ηλικιωμένους ή ΑμεΑ.Επαφή με την οικογένεια και συμβουλευτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως να υπάρχουν. Στήριξη της οικογένειας σε προβλήματα που υπάρχουν.Διαμεσολάβηση με κοινωνικές υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου.Συνοδεία σε υπηρεσίες ή νοσοκομεία.Ενημέρωση για παρεχόμενες υπηρεσίες και δικαιολογητικά.Εποπτεία του προγράμματος (συμπλήρωση στοιχείων και έλεγχος του προσωπικού).

Νοσηλεύτρια:

Νοσηλευτική φροντίδα (ενέσεις, αλλαγές σε γάζες, μέτρηση σακχάρου κ.α.).Ατομική προσωπική καθημερινή φροντίδα.Επαφή με τον ιατρό για τον καθορισμό της φαρμακευτικής αγωγής (καρτέλα φαρμάκων).Συνταγογράφηση & αγορά φαρμάκων.Μπάνιο (για ανθρώπους που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι).Αντιμετώπιση κατακλίσεων.Εκπαίδευση φροντιστή οικογένειας.

Οικογενειακή βοηθός:

Αγορές ψώνιων.Καθαρισμός σπιτιού (σε περιπτώσεις που ο ηλικιωμένος μένει μόνος).Συνταγογράφηση (κατόπιν συνεννόησης με την νοσηλεύτρια και με τον γιατρό) & αγορά φαρμάκων.Εξυπηρετήσεις (πληρωμή λογαριασμών και καταθέσεις δικαιολογητικών όπου χρειάζεται).Μπάνιο (για ανθρώπους που μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι και χρειάζονται βοήθεια στο πλύσιμο).Μαγείρεμα, βοήθεια στο φτιάξιμο των ρούχων.Βοήθεια στην καθημερινή υγιεινή.

Η περιοχή κάλυψης είναι ο ενιαίος Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι το 210 6753797 και 210 6822217.

The post Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα