Συναντήσεις της νέας διοίκησης της ΕΕΤΑΑ με θεσμικούς εκπροσώπους της Τ.Α. Θεσσαλονίκης

Συναντήσεις εργασίας με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, είχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Ηλίας Γιάτσιος

και Σπύρος Σπυρίδων αντίστοιχα, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με όλες τις πλευρές να επικεντρώνονται στις προοπτικές μιας σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με τις πρόσφατες θετικές πρωτοβουλίες του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ιδιαίτερηαναφορά έγινε στη δράση που υλοποιεί ηΕΕΤΑΑ για τη «Δικτύωση και επιμόρφωσητων Στελεχών των Δήμων της ΠεριφέρειαςΚεντρικής Μακεδονίας, για την εκπόνησηΤοπικών Σχεδίων Κοινωνικής Δράσης», μεστόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για τιςανάγκες και προτεραιότητες της ΚοινωνικήςΠολιτικής.

Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΕΤΑΑ τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης και συστηματικής τεχνικής και συμβουλευτικής στήριξης όλων των δήμων, ιδιαίτερα των πιο μικρών που στερούνται οργανωμένες τεχνικές υπηρεσίες. Τόσο ο κ. Γιάτσιος όσο και ο κ. Σπυρίδων δήλωσαν ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν νέες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, με την υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκαν και σε δράσεις για την απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών, καθώς και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας, που θα καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεσματικότερη και φιλικότερη προς τους δημότες.

The post Συναντήσεις της νέας διοίκησης της ΕΕΤΑΑ με θεσμικούς εκπροσώπους της Τ.Α. Θεσσαλονίκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα