Συμμαχία Πολιτών: Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην πυρασφάλεια στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης

Για «ρουσφετολογικές προσλήψεις» στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή ότι προάγει την έλλειψη διαφάνειας.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

«Ζητείται διαφάνεια», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του …έργου που παίζεται στον Δήμο μας γύρω από τις «ειδικές» προσλήψεις των εργαζομένων. Προσλήψεις για τις οποίες ο νομοθέτης δεν απαιτεί τις αυστηρές διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Κάτι που συμβαίνει με τους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται με χρονική διάρκεια μικρότερη των οκτώ μηνών. Και εντελώς… τυχαία είναι οι περισσότερες στην πόλη μας.

Επειδή η ανεύρεση εργασίας είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση κι επειδή ο Δήμος μας δεν πρέπει να  χωρίζει τους κατοίκους στους «δικούς μας» και στους «απέναντι» ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γ. Θεοδωρακόπουλος, κατήγγειλε με συγκεκριμένα παραδείγματα την αδιαφάνεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας απαντήσεις από τον δήμαρχο.

Δυστυχώς ο κ. Μαυρίδης δεν… καταδέχτηκε να δώσει εξηγήσεις, όπως έχει υποχρέωση. Κάτι που παρατηρούμε και σε άλλα θέματα. Κάποιος συνεργάτης του έλεγε πάντως, όπως μας ανέφεραν, ότι «εμείς θα προσλαμβάνουμε τα δικά μας παιδιά». Αλλά και να μην το έλεγε το έχουμε ήδη αντιληφθεί. 

«Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να ανοίξουμε το θέμα και να αγωνιστούμε κατά της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που επικρατεί στον Δήμο μας. Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε κατά του απαράδεκτου διαχωρισμού που έχουν επιβάλει κάποιες δυνάμεις στον Δήμο μας. Όχι, δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί άλλο αυτή η αδικία. Τέρμα οι λογικές με τα “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”», τόνισε ο κ. Θεοδωρακόπουλος και πρόσθεσε ότι «από την επόμενη συνεδρίαση Δ.Σ. θα έχουμε το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα».

Ένα μεγάλο παράδειγμα αδιαφάνειας είναι η υπόθεση της πρόσληψης εργαζόμενων στην πυρασφάλεια.

Κανένας δεν γνωρίζει με ποια κριτήρια έγιναν. Αυτό όμως που φωνάζει από μακριά είναι πως προσελήφθησαν υποψήφιοι της παράταξης του κ. Μαυρίδη και στενοί συγγενείς αξιωματούχων. Παρόμοια φαινόμενα βεβαίως παρατηρούνται και στα νομικά πρόσωπα.

Υ.Γ.: Γιατί ο Δήμος δεν έβγαλε ούτε ένα δελτίο Τύπου για το θέμα των προσλήψεων; Γιατί δεν το ανακοίνωσε ούτε μέσω των φωτεινών πινάκων; Φοβόταν μην το μάθουν οι “άλλοι”;».

The post Συμμαχία Πολιτών: Ρουσφετολογικές προσλήψεις στην πυρασφάλεια στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συμμαχία Πολιτών, Ρουσφετολογικές, Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης,symmachia politon, rousfetologikes, dimo lykovrysis-pefkis