Στους πόσους βαθμούς Κελσίου λειτουργεί τελικώς το κράτος μας;

[email protected]

Τηνώρα που «καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες» για να αποκατασταθεί ηκυκλοφορία και κυρίως η ηλεκτροδότηση στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, απότο κύμα της πρόσφατης κακοκαιρίας, οι δηλώσεις των «υπευθύνων» απειλούν με «μπλακάουτ» την κοινή νοημοσύνη.

«Πρωτόγνωρη χιονόπτωση» σπεύδουν να δηλώσουν εκείνοι που έχουν αναλάβει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Την ίδια στιγμή… κατηγορούνν τα πεύκα που δεν επέδειξαν «ατομική ευθύνη» και πήγαν κι έπεσαν πάνω στα ηλεκτροφόρα καλώδια!

Γιανα αποφύγουμε τα χειρότερα, μας συνέστησαν -για ακόμη

μία φορά- να αποφύγουμετις «άσκοπες» μετακινήσεις, να κλειστούμε σπίτια μας (έστω και χωρίςρεύμα-θέρμανση) και να προσευχόμαστε…

Το επόμενο βήμα θα είναι να βγαίνει ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς κάθε παραμονή «έκτακτης θεομηνίας» και να ανακοινώνει μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Κατάτ’ άλλα:

Μας αιφνιδιάζει μια χιονόπτωση, για την οποία οι επιστήμονες προειδοποιούσαν μέρες (μέχρι και τι ώρα θα άρχιζε είχαν προβλέψει) και οι «αρμόδιοι» διαβεβαίωναν, με αλλεπάλληλα δελτία Τύπου, για τον απόλυτο βαθμό ετοιμότητάς τους.

Κλείσαμεπροληπτικά την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, χωρίς ωστόσο να παραδεχθούμε ανοιχτάότι το κάνουμε γιατί δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε-διασφαλίσουμε την απρόσκοπτηκυκλοφορία σε αυτήν.

Δενπήγε το μυαλό μας ότι τα δένδρα θα βαρυφορτωθούν από το χιόνι, θα σπάσουνκλαδιά τους και όσα βρίσκονται πλησίον ηλεκτροφόρων καλωδίων θα προκαλέσουνπρόβλημα στο δίκτυο, ώστε να φροντίσουμε εγκαίρως για το κλάδεμά τους (τοαντίστοιχο μας συμβαίνει και το καλοκαίρι, που δεν σκεφτόμαστε ότι οι σπινθήρεςαπό τα ηλεκτροφόρα καλώδια θα βάλουν «μπουρλότο» στα κλαδιά που με… στοργή ταπεριβάλλουν).

Δενθα υπάρξει ούτε μια ανάληψη ξεκάθαρης ευθύνης (ούτε λόγος για παραίτηση) για τογεγονός ότι υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, συνδικαλιστές δεν μπορούν ναξεκαθαρίσουν ποια ευθύνη είναι αρμοδιότητας ποιου φορέα.

Τελικώς,θα ήθελαν αυτοί που μας κυβερνούν -σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο- νααπαντήσουν στο απλό ερώτημα μεταξύ ποιων βαθμών Κελσίου μπορούμε ναλειτουργούμε ως χώρα;

The post Στους πόσους βαθμούς Κελσίου λειτουργεί τελικώς το κράτος μας; appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα