Πολλά τα προβλήματα με τους εμβολιασμούς επισημαίνουν υγειονομικοί φορείς

12:05 17/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

“Εμβόλια δεν υπάρχουν, ραντεβού δεν υπάρχουν, εμβολιαστικά κέντρα δεν δημιουργούνται, ενώ δεν έχει ληφθεί μέριμνα για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα η άλλες ασθένειες που δεν μπορούν να μετακινηθούν αλλά επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν από την covid-19″, επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστας Ματσιώλης μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε πελάτισσά του που κινείται με μπαστούνι και μόλις τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να μετακινηθεί στην Αργαλαστή

όπου της είχε κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο. «Ζει μόνη της αλλά θέλει να κάνει το εμβόλιο. Δηλαδή τι πιο λογικό να πηγαίνει μία ομάδα στα σπίτια αυτών των ανθρώπων. Έχουν όλοι δικαίωμα στον εμβολιασμό; Ναι. Ο κεντρικός σχεδιασμός που γίνεται από ό,τι πληροφορήθηκα από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας έχει αποτύχει», τόνισε ο κ. Ματσιώλης.

Ο κ. Ματσιώλης ανέφερε ότι ραντεβού στα δύο εμβολιαστικά κέντρα του Βόλου δεν υπάρχει για τις επόμενες 20 μέρες. Επιπλέον ανέφερε ότι για την ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών οι εμβολιασμοί γίνονται  σε Βελεστίνο και Ζαγορά. «Κάτοικοι της Ζαγοράς μεγαλύτεροι όμως πάνε Αργαλαστή και κάτοικοι Αργαλαστής και Νοτίου Πηλίου πάνε Ζαγορά μέσα στο χειμώνα. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, ποιοι είναι αυτοί που σχεδιάζουν!”

Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει ένα υπεύθυνο υπηρεσιακό στέλεχος ή ομάδα που να ενημερώνει για το τι μέλει γενέσθαι και να δώσει εξηγήσεις και με συγκεκριμένα στοιχεία να βοηθήσει και τους φαρμακοποιούς που έχουν εμπλακεί στη διαδικασία κλεισίματος των ραντεβού να ενεργήσουν.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου Βόλου, Γιάννης Κόκκορης, ανέφερε ότι η κακοκαιρία δεν επηρέασε τη λειτουργία του κέντρου και ότι ελάχιστοι δεν προσήλθαν την Δευτέρα. Χθες έγιναν κανονικά οι 117 εμβολιασμοί. Διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες της Pfizer υπάρχει χρόνος έως και 42 μέρες μεταξύ της πρώτης και δεύτερης δόσης αν κάποιος έχασε τον δεύτερο εμβολιασμό λόγω κακοκαιρίας. «Αυτή τη στιγμή ακολουθούμε την πορεία του εμβολιασμού με βάση τις διαθέσιμες δόσεις. Αυτό είναι που περιορίζει τον αριθμό και έχει να κάνει με τον εφοδιασμό της αλυσίδας σε όλη τη χώρα. Σίγουρα πρέπει να αυξηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα στο Βόλο καθώς δεν επαρκούν το Νοσοκομείο και το Κ.Υ. Βόλου. Αλλά αυτό σχετίζεται και με την επάρκεια των δόσεων. Ίσως αν εφοδιαστούμε και με άλλα εμβόλια της μίας δόσης και χωρίς να χρειάζονται απόψυξη. Θέλουμε να είμαστε επιστημονικά ορθοί, γιατί χορήγηση και διαχείριση πρέπει να γίνεται σε σωστό πλαίσιο».

 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα