Στην υποδοχή της ευρωπαϊκής οικολογικής φλόγας «The Arch» στη Μαρίνα Φλοίσβου ο περιφερειάρχης Αττικής

Στην υποδοχή της ευρωπαϊκής οικολογικής φλόγας «TheArch» στη Μαρίνα του Φλοίσβου, η οποία πραγματοποιεί ένα συμβολικό ναυτικό ταξίδι περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε στρατηγικά λιμάνια σε όλη την Ευρώπη, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προσκεκλημένος του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλου, σε μία διοργάνωση που έγινε και με τη συνεργασία της Περιφέρειας.

Το σκάφος Μaxi-Trimaran με την «οικολογική φλόγα» υποδέχθηκαν στη Μαρίνα Φλοίσβου εκτός από τον περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, ο

υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Κλεμάν Μπον, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ, ο αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Κ. Χαρδαβέλλας, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου Στ. Κατσικάδης.

Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι ένας από τους σταθμούς του συμβολικού ταξιδιού της «ευρωπαϊκής οικολογικής φλόγας, μέσω του οποίου η Ευρώπη στέλνει το δικό της οικολογικό και περιβαλλοντικό μήνυμα, προάγοντας τις 100 «πράσινες» λύσεις που έχουν επιλεγεί για τον πλανήτη μας, αναδεικνύοντας την ανάγκη υιοθέτησης εναλλακτικών πολιτικών και πρωτοβουλιών, με στόχο την επιτάχυνση προς την πράσινη μετάβαση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, καλωσορίζοντας τα μέλη της αποστολής, εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία του Γάλλου υπουργού Μεταφορών Κλεμάν Μπον και τη μακρά φιλία που συνδέει τις χώρες μας, υπογράμμισε ότι «αυτή θα αποτελέσει το γόνιμο έδαφος στο οποίο θα καρποφορήσουν οι κοινές προσπάθειες για τη συνδιαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών, ώστε να γίνει η Μεσόγειος μια δίοδος για το πέρασμα σε μια νέα εποχή, πιο φιλική στο περιβάλλον».

«Η παρουσία της δυναμικής αυτής ομάδας στο παράλιο μέτωπο της Αττικής μας, εδώ που συντελείται μία από τις πιο σημαντικές αστικές αναπλάσεις από την Περιφέρεια Αττικής, μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες που έχουμε ήδη δρομολογήσει προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκουν πολύτιμους συμμάχους σε όλη την Ευρώπη και διαδίδουν δυνατά το μήνυμα για την άμεση κινητοποίηση όλων μας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την υποδοχή της ευρωπαϊκής οικολογικής φλόγαςΛήψη

The post Στην υποδοχή της ευρωπαϊκής οικολογικής φλόγας «The Arch» στη Μαρίνα Φλοίσβου ο περιφερειάρχης Αττικής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα