Στην έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος συμμετείχε στην έκτακτη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που πρόκειται να πλήξει τη χώρα μας. Κακοκαιρία η οποία, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα 25/9,

από τη Θεσσαλία και τις επόμενες ημέρες να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των συναρμόδιων υπουργείων, των Σωμάτων Ασφαλείας, των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το κύμα κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη ετοιμότητας όλου του κρατικού μηχανισμού, καθώς και της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επικείμενη κακοκαιρία, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης που έχει υποστεί η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από την πρόσφατη θεομηνία.

Ενόψει της επικείμενων βροχοπτώσεων στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της Περιφερειακής και Τοπική Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς (ποταμοί, ρέματα, φρεάτια) και εργάζονται για την αποκατάσταση των αναχωμάτων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση τις ημέρες Δευτέρα -Τρίτη και Τετάρτη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και να μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Βλάσσης Σιώμος, στην τοποθέτησή του, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως από την πλευρά της η ΚΕΔΕ έχει ενημερώσει με επιστολή όλους τους Δήμους της χώρας και πρωτίστως τους Δήμους με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι και να βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων αυτών καιρικών φαινομένων.

Αναλυτική ανακοίνωση για τη σύσκεψηΛήψη

The post Στην έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κλιματικής Κρίσης, Πολιτικής Προστασίας, ΣΠΑΠ,klimatikis krisis, politikis prostasias, spap