Στα περσινά επίπεδα διατηρούνται τα δημοτικά τέλη στο Χαλάνδρι

Στα περσινά επίπεδα διατηρούνται τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Χαλανδρίου, έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος σε ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι ο Δήμος Χαλανδρίου συγκαταλέγεται στους δήμους με τα φθηνότερα δημοτικά τέλη.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του σημειώνει:

Τη διατήρηση στα περσινά ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των δημοτικών τελών στο Χαλάνδρι και την πλήρη, κατά 100%, απαλλαγή όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τα δημοτικά τέλη αποφάσισε χθες βράδυ το Δημοτικό

Συμβούλιο εγκρίνοντας την εισήγηση της διοίκησης του Δήμου.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τρεις μειώσεις στα δημοτικά τέλη, τα πέντε τελευταία χρόνια, συνολικού ύψους 19% το Χαλάνδρι συγκαταλέγεται στους δήμους με τα φθηνότερα δημοτικά τέλη.

Για να έχει κανείς πλήρη εικόνα για το μέγεθος της ελάφρυνσης των νοικοκυριών της πόλης μας, αρκεί να συγκρίνει την τιμή 1.10 ευρώ/τ.μ., που πληρώνει τον χρόνο ο κάτοικος του Χαλανδρίου,με τις τιμές ανά τ.μ. που πλήρωσαν οι κάτοικοι άλλων περιοχών πέρυσι:
Π.χ. τον Χολαργό όπου τα τέλη είναι στο 1,48 ευρώ/τ.μ., τη Ν. Σμύρνη 1,55 ευρώ/τ.μ., την Πεντέλη και τα Μελίσσια 1,85 ευρώ/τ.μ., τη Γλυφάδα 1,30 ευρώ/τ.μ., το Ψυχικό 1,94ευρώ/τ.μ., το Ν. Ψυχικό 1,43 ευρώ/τ.μ., τη Φιλοθέη 1,94 ευρώ/τ.μ., το Μαρούσι 1,51 ευρώ/τ.μ., τον Πειραιά 1,91 ευρώ/τ.μ., την Ηλιούπολη 1,39 ευρώ/τ.μ., την Πεύκη 1,70 ευρώ/τ.μ., το Ηράκλειο 1,45 ευρώ/τ.μ., τη Ν. Ιωνία 1,48 ευρώ/τ.μ. Ακόμη και σε δήμους με τελείως διαφορετική κοινωνική σύνθεση και κυρίαρχο το εργατικό στοιχείο, όπως π.χ. η Πετρούπολη, η Καισαριανή και το Χαϊδάρι τα δημοτικά τέλη είναι ως και 50% ακριβότερα του Χαλανδρίου!!! Το Χαϊδάρι έχει 1,69 ευρώ/τ.μ., η Καισαριανή 1,50 ευρώ/τ.μ. και η Πετρούπολη 1,18 ευρώ/τ.μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι μεγάλες μειώσεις της τελευταίας πενταετίας στα δημοτικά τέλη του Χαλανδρίου δεν επηρέασαν αρνητικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθαριότητας, αντίθετα μάλιστα αυτές έχουν σημαντικά αναβαθμιστεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά μέσα.

Αυτά τα χρόνια αποκτήθηκε το οικόπεδο που θα στεγάσει την υπηρεσία καθαριότητας, τοποθετήθηκαν τέσσερα συστήματα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης στο κέντρο, αντικαταστάθηκαν σχεδόν 3.000 πράσινοι κάδοι, αγοράστηκαν 900 κίτρινοι, αποκτήθηκαν 10 νέα απορριμματοφόρα, φορτηγά και μηχανήματα έργου και πρόσφατα ολοκληρώθηκε η απόκτηση και άλλων τριών νέων σαρώθρων και ενός πλυντηρίου, ενώ ταυτόχρονα έχει υπερδιπλασιασθεί το απασχολούμενο προσωπικό.

The post Στα περσινά επίπεδα διατηρούνται τα δημοτικά τέλη στο Χαλάνδρι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα