Σοβαρά ερωτηματικά για τις ενέργειες της Περιφέρειας για το κτήριο στο Περιστέρι θέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων

«Σοβαρά ερωτηματικά προσθέτουν οι επιλογές της περιφερειακής αρχής Αττικής με τις ενέργειες της για ζητήματα που σχετίζονται με την πρόθεσή της να δαπανήσει περίπου 20.000.000 ευρώ για την αγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, της εταιρείας SYNERGO στο Περιστέρι» θέτει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Όπως καταγγέλλει, αν και η περιφερειακή Αρχή είχε αναθέσει, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής σε Εκτιμητή την εκτίμηση της αξίας του κτηρίου, την οποία και κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη συνέχεια «ξανά-ανέθεσε» σε νέο Εκτιμητή,

μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (ΠΤΑΑ) αυτή τη φορά! Επίσης, αν και είχε αναθέσει στο ΤΕΕ τη σύνταξη Τεχνικής Έκθεσης, την οποία και κατέθεσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη συνέχεια «ξανά-ανέθεσε», μέσω του ΠΤΑΑ αυτή τη φορά και πάλι στο ΤΕΕ νέα Τεχνική Έκθεση. «Κι όταν ζητήσαμε όλα τα σχετικά στοιχεία, το ΠΤΑΑ δεν μας τα χορήγησε όλα, αξιοποιώντας τον Κανονισμό των Προσωπικών Δεδομένων!», καταγγέλλει η ο Σύλλογος και προσθέτει:

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι:

Με αντίστοιχου επιπέδου ψευτο-επιχειρήματα απέφυγε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας να μας χορηγήσει στοιχεία, που ζητήσαμε.Η γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης προτίμησε να μην «αγγίξει» το θέμα, λέγοντας ότι δεν είναι εφικτή η παρέμβασή της.Το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, από τον Απρίλιο του 2017 δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί, να εξετάσει την αναφορά μας και να μας απαντήσει.Η Επιτροπή του άρθρου 18 του ν. 2218/1994 προτίμησε κι αυτή να μην «αγγίξει» το θέμα, αφήνοντας «άπρακτη» την προθεσμία που όφειλε να εξετάσει την προσφυγή μας.

Όλη η διαφάνεια και η λειτουργία των «θεσμών» στο μεγαλείο τους!

Σημειώνουμε επίσης ότι στο από 17/9/2018 αίτημα του ΣΥΠΑ προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για συζήτηση στο Π.Σ. των ζητημάτων και των προθέσεων της περιφερειακής αρχής για τα κτήρια στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας και ιδιαίτερα για το περιβόητο κτήριο στο Περιστέρι, που έχει συγκεντρώσει τις αντιδράσεις της πλειονότητας των συναδέλφων, δεν έχουμε πάρει ακόμα καμία απάντηση.

Δίκαια λοιπόν επαναλαμβάνουμε ότι εν κρυπτώ η περιφερειακή αρχή προχωρά τις διαδικασίες…

Σας καταθέτουμε τα παραπάνω δεδομένα και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Τα παραπάνω ερωτήματα – καταγγελίες ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής τα κοινοποιεί στους εξής αποδέκτες:

Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΑττικήςΕισαγγελέα, που διερευνά την υπόθεσηΠαρατάξεις Περιφερειακού ΣυμβουλίουΕλεγκτικό ΣυνέδριοΥπουργό ΟικονομικώνΥπουργό ΕσωτερικώνΓενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Κηφισίας 1 – ΑθήναΣώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Συγγρού 60-ΑθήναΜΜΕ

The post Σοβαρά ερωτηματικά για τις ενέργειες της Περιφέρειας για το κτήριο στο Περιστέρι θέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοβαρά, Περιφέρειας, Περιστέρι, Σύλλογος Υπαλλήλων,sovara, perifereias, peristeri, syllogos ypallilon