Σκληρό… μαρκάρισμα στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τους συμβασιούχους στους Παιδικούς Σταθμούς

Το σκληρό… μαρκάρισμα που δέχθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 από συνδικάτα εργαζομένων, συλλόγους γονέων, αλλά και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ίσως τον οδηγήσουν σε αλλαγή στάσης σε ό,τι αφορά το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ).

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για περίπου 47 εργαζόμενους οι οποίοι

πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 11 χρόνια στις συγκεκριμένες δομές, μέσω συμβάσεων που ανανεώνονταν κάθε χρόνο, και οι οποίοι πλέον διεκδικούν δικαστικώς τη μετατροπή των εργασιακών σχέσεών τους με τον Δήμο σε αορίστου χρόνου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης (σ.σ. στο οποίο την πλειοψηφία έχει η αντιπολίτευση), στη συνεδρίαση της 3ης Νοεμβρίου (σ.σ. όπου η παράταξη της διοίκησης είχε σημειώσει αρκετές… απώλειες) είχε πάρει απόφαση υπέρ των εργαζομένων, δίνοντας «εντολή» στον δήμαρχο να υποστηρίξει το αίτημά τους στις δικαστικές αίθουσες. Ωστόσο, ο κ. Ζορμπάς είχε διαχωρίσει τη θέση του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά στο δικαστήριο θα είμαι εγώ». Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ανάγκες των παιδικών σταθμών της πόλης δεν δικαιολογούν τη μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων, για τους οποίους δεν δίστασε να πει ότι «προσπαθούν να τρουπώσουν στο Δημόσιο», παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Πάντως, η δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση στο δημαρχείο της πόλης, όπου δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (μεταξύ των οποίων ο τέως δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αλλάζουμε, Γιάννης Μυλωνάκης, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανδρέας Γκιζιώτης και Μια Γενιά Μπροστά, Αλέξανδρος Μουστόγιαννης) υπενθύμισαν στον δήμαρχο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται μια απόφαση άρνησης να ενισχυθεί το προσωπικό του Δήμου, σε μια περίοδο μάλιστα όπου η Αυτοδιοίκηση έχει κάνει «σημαία» της την έλλειψη εργαζομένων, μάλλον θα αναγκάσουν τον κ. Ζορμπά «να βάλει νερό στο κρασί του» και, τελικώς, να πάει με το μέρος των συμβασιούχων.

Βέβαια, όλα θα φανούν στη δικαστική αίθουσα όπου θα κριθεί και το μέλλον των εν λόγω εργαζομένων…

The post Σκληρό… μαρκάρισμα στον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής για τους συμβασιούχους στους Παιδικούς Σταθμούς appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα