Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στις 6/2 για τους πρόσφυγες της Μαλακάσας

Στην κινητοποίηση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του παλιού στρατοπέδου της Μαλακάσας καλεί τα δημοτικά σχήματα της αριστεράς η Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 14:30.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οι κυβερνητικές πολιτικές είναι δολοφονικές για τους πρόσφυγες, τις προσφύγισσες, τους μετανάστες και τις μετανάστριες. Στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς βασικές ανέσεις, πέρασαν έναν ακόμη χιονιά με κομμένο ρεύμα και νερό, αποκλεισμούς

και ελλείψεις. Η διαδικασία ασύλου έχει δεχτεί τεράστια πλήγματα, έχοντας ουσιαστικά καταργηθεί για τη μεγάλη πλειονότητα όσων βρίσκονται στη χώρα.

Οι παράνομες επαναπροωθήσεις, με κόστος σε ανθρώπινες ζωές, συνεχίζονται χωρίς κανένας από τους πολιτικούς προϊστάμενους των κρατικών συμμοριών που τις κάνουν να λογοδοτεί. Χιλιάδες προσφυγόπουλα δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και από αυτά που έχουν κανένα δεν μπορεί να παρακολουθήσει το σχολείο με το απαράδεκτο μέτρο της τηλεκπαίδευσης που το υπουργείο Παιδείας έχει βρει σαν λύση σε όλα τα προβλήματα της ανεπάρκειάς του. Αυτές οι πολιτικές, μαζί με τις αποφυλακίσεις χρυσαυγιτών, δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Οι ρατσιστικές επιθέσεις του τελευταίου διαστήματος, από τον ξυλοδαρμό πακιστανών εργατών στην Παλιά Κοκκινιά μέχρι τη βομβιστική επίθεση σε τζαμί στα Πατήσια, είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών.

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου έχει σταθεί στο πλευρό των προσφύγων/ισσών της Μαλακάσας όλα αυτά τα χρόνια κι έχει διεκδικήσει να στεγαστούν ανθρώπινα στις γειτονιές μας, να πάρουν όλες και όλοι χαρτιά, να γραφτούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και να υπάρχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία για όλους και όλες. Καλεί τα δημοτικά σχήματα της ριζοσπαστικής και επαναστατικής αριστεράς, καθώς και τους κατοίκους των γειτονιών μας, σε κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες του παλιού στρατοπέδου της Μαλακάσας, όπου θα συναντήσουμε και πρόσφυγες/ισσες από τη Θήβα και τη Ριτσώνα, σαν πρώτο βήμα στην οργάνωση μιας μαζικής κινητοποίησης ντόπιων και μεταναστών στη διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 19 Μάρτη».

The post Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου: Κινητοποίηση αλληλεγγύης στις 6/2 για τους πρόσφυγες της Μαλακάσας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκτός, Τειχών Αμαρουσίου, Κινητοποίηση, Μαλακάσας,ektos, teichon amarousiou, kinitopoiisi, malakasas