Σήφης Βαλυράκης: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του πρώην υπουργού

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Σήφης Βαλυράκης ερευνούν οι Αρχές, που προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, εντοπίστηκε νεκρός την Κυριακή στο Πεζονήσι Ερέτριας, περίπου ένα ναυτικό μίλι μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Σ. Βαλυράκης φέρεται να γλίστρησε από το φουσκωτό σκάφος,

υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, και έπεσε στη θάλασσα. Όταν βρέθηκε το σκάφος, είχε τη μηχανή σε λειτουργία, αλλά έκανε κυκλικές κινήσεις γύρω από το ίδιο σημείο.

Εξετάζονται όλα τα σενάρια. Αν δηλαδή έχασε τις αισθήσεις του από κάποιο πρόβλημα υγείας ή αν γλίστρησε από άλλη αιτία και έπεσε στη θάλασσα, μια πτώση που αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει χτυπηθεί από προπέλα. Φως στα αίτια του θανάτου τού πρώην υπουργού αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει στο εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου μεταφέρθηκε η σορός του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το μοιραίο περιστατικό αναφέρει ότι πρώτα εντοπίστηκε το φουσκωτό, σε βραχώδη ακτή της νησίδας Αγία Τριάδα, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε ο πρώην υπουργός από ιδιώτη στην ανατολική ακτή του Πεζονησίου και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο Σ. Βαλυράκης παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.

Πηγή: reader.gr

The post Σήφης Βαλυράκης: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του πρώην υπουργού appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα