Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική – Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί – Πτώσεις δένδρων στα Βόρεια Προάστια

Η κακοκαιρία έπληξε το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαΐου και την Αττική, καθώς εκδηλώθηκαν καταιγίδες σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι.

Μέχρι το πρωί της Πέμπτης το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 157 κλήσεις στην Αττική, αλλά και στην Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία, όπου επίσης σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις.

Στην

Περιφέρεια Αττικής η Πυροσβεστική δέχθηκε 133 κλήσεις και συγκεκριμένα:

11  κλήσεις για αντλήσεις υδάτων,94  κλήσεις για κοπές δένδρων,27 κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων,1 κλήση για απεγκλωβισμό 5 οχημάτων λόγω υψηλής στάθμης υδάτων.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν, κυρίως στην Αττική όπου το καιρικό φαινόμενο εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες.

Έπεσαν δένδρα

Στα Βόρεια Προάστια, με το πρώτο φως της ημέρας συνεργεία των Δήμων, αλλά και οχήματα της πυροσβεστικής, κόβουν δένδρα και απομακρύνουν αντικείμενα που παρέσυραν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ στην Κηφισιά ένας πλάτανος έπεσε στην οδό Κολοκοτρώνη με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Παρόμοια είναι η εικόνα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή και τη Γλυφάδα όπου τα πεσμένα δέντρα από τον αέρα έχουν φράξει δρόμους και έχουν προκαλέσει ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σπίτια.

Επίσης, πολλές περιοχές αντιμετώπισαν και προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Συγκεκριμένα διακοπές ρεύματος καταγράφηκαν σε περιοχές της Βόρειας Αττικής, στους πρόποδες της Πάρνηθας και της Πεντέλης.

Απεγκλωβισμός οδηγών

Η Πυροσβεστική προχώρησε το βράδυ στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα, στο ύψος της 25ης Μαρτίου, είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους.

Προβλήματα στον ΗΣΑΠ

Το πρωί της Πέμπτης προβλήματα παρατηρούνταν στον ΗΣΑΠ όπου η κυκλοφορία των συρμών διεξαγόταν στο τμήμα Ταύρος- Κηφισιά λόγω πτώσης δένδρων στο δίκτυο στο ύψος του Μοσχάτου και της Καλλιθέας. Ωστόσο, λίγο μετά τις 7:00 η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Η πρόγνωση για σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ βελτίωση θα παρατηρηθεί τις μεσημεριανές ώρες.Θα πνέουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο, ενώ αισθητή θα είναι η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Πηγή: in.gr

The post Σφοδρές καταιγίδες στην Αττική – Απεγκλωβίστηκαν οδηγοί – Πτώσεις δένδρων στα Βόρεια Προάστια appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα