Σε σοβαρή κατάσταση η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Ηράκλειο Αττικής – Προβληματισμός στις Αρχές για τις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 1/11

Σοβαρα τραυματισμένη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» η 16χρονη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επεισοδίων, μετά από αντιφασιστική εκδήλωση στο Ηράκλειο Αττικής. Το κορίτσι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και βρίσκεται στη Νευροχειρουργικη Κλινική, όπως αναφέρει το reader.gr.

Με βάση πληροφορίες από το OPEN TV, η έφηβη φέρει σημαντικό κάταγμα στη βάση του κρανίου, αιμάτωμα και θλάσεις, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί χειρουργείο.

Εν

τω μεταξύ, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη πώς τραυματίστηκε η 16χρονη, με το reader.gr να αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο ιατροδικαστής που την εξέτασε δεν διαπίστωσε χτυπήματα από κάποιο ρόπαλο, χωρίς ωστόσο η ιατροδικαστική έκθεση να έχει ακόμη συνταχθεί.

 

Πηγές από το περιβάλλον του κοριτσιού αναφέρουν στο Mega TV ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς, ενώ η ΕΛ.ΑΣ., σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί βρήκαν το παιδί τραυματισμένο και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες. Η ίδια πλευρά σημειώνει ότι υπάρχει βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, το οποίο και θα βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι γνωστό ότι το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου κι ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική συναυλία στην πόλη, εμφανίστηκαν ακροδεξιά στοιχεία τα οποία πέταξαν «τρικάκια» στον χώρο. Λίγο μετά υπήρξε επέμβαση της ομάδας ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό της 16χρονης, που βρέθηκε χτυπημένη στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής.

Προβληματισμός για την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

Πλέον ο προβληματισμός των αρχών στρέφεται στην Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ημέρα για την οποία είχαν προγραμματισεί συνάντηση φασιστικών οργανώσεων, αλλά και αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην πόλη από πλήθος σωματείων και φορέων.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην έκδοση απόφασης απαγόρευσης των συναθροίσεων σε όλη την Αττική τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά εξακολουθούν στα γραφεία των τοπικών ΜΜΕ να έρχονται προσκλήσεις από διάφορους φορείς για αντιφασιστική συγκέντρωση στην πόλη των απόγευμα της Τετάρτης.

Ήδη, το πρωί της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου ήρθε στα γραφεία του «Ε» πρόσκληση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, που καλεί τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, τους γονείς και τους μαθητές «να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην αντιφασιστική κινητοποίηση/πορεία την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, στις 18:00, στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου». Αντίστοιχη πρόσκληση, μαζί με καταγγελία για τον τραυματισμό της 16χρονης, ήρθε και από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης».

The post Σε σοβαρή κατάσταση η 16χρονη που τραυματίστηκε στο Ηράκλειο Αττικής – Προβληματισμός στις Αρχές για τις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 1/11 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα