Πράσινη Πόλη: Αναξιοποίητα τα οφέλη της ανακύκλωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Το θέμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης, που θα έχει οφέλη τόσο για τους πολίτες, όσο και για το περιβάλλον, θίγει η δημοτική παράταξη Πράσινη Πόλη.

Η παράταξη αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Τόνους ανακυκλώσιμων υλικών πετάνε καθημερινά οι πολίτες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης από χαρτί – αλουμίνιο- γυαλί, και γίνονται διαλογή στους ΧΥΤΑ. Αν όμως ο Δήμος μας εφάρμοζε την ανταποδοτική ανακύκλωση, μέσω των σταθερών πράσινων σημείων, σε διάφορες περιοχές

συνοικίες της Μεταμόρφωσης θα είχαμε ωφέλη οικονομικά και ως Δήμος αλλά και ως πολίτες, μαζί και οι επαγγελματίες της πόλης μας. Τοποθετώντας σταθερά μηχανήματα ανακύκλωσης σε κάθε ανακυκλώσιμο υλικό θα υπάρχουν εκπτωτικά κουπόνια, που θα εξαργυρώνονται σε δημοτικά τέλη, αλλά σε συμβεβλημένα καταστήματα της Μεταμόρφωσης.

»Επίσης, μπορούσε να υπήρχε η λεγόμενη πράσινη κάρτα, που θα είχε μεγαλύτερο οικονομικό ώφελος σε κάθε πολίτη που θα ανακυκλώνει περισσότερα υλικά. Δίνοντας ένα παράδειγμα, 33 κουτάκια αλουμινίου είναι ένα ευρώ. Σκεφτείτε πόσα αλουμίνια χαλάμε στην προσωπική μας ζωή. Βάζοντας την ανταποδοτική ανακύκλωση στη ζωή της πόλης μας, εκτός τα οφέλη που αναφέραμε, κερδίζει κυρίως και το περιβάλλον».

The post Πράσινη Πόλη: Αναξιοποίητα τα οφέλη της ανακύκλωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα