Περιφορά Επιταφίων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Με κατάνυξη και συγκίνηση χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τους Ιερούς Ναούς στον Βόρειο Τομέα Αθηνών προκειμένου να συμμετάσχουν στην Περιφορά του Επιταφίου, με την οποία και κορυφώθηκε το Θείο Δράμα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των Δήμων της περιοχής καταγράφηκαν εικόνες από το βράδυ της Μ. Παρασκευής.

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Με κατάνυξη, περισυλλογή και λαμπρότητα κορυφώθηκε το Θείο Δράμα στην πόλη του Ηρακλείου Αττικής, με χιλιάδες

πιστούς να συμμετέχουν στην Περιφορά των Επιταφιων!

Δήμος Κηφισιάς

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τελέστηκε η Περιφορά των Επιταφίων από τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου και Αγίου Γεωργίου Κηφισιάς, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου.

Οι τρεις Επιτάφιοι -σύμφωνα με το έθιμο που αναβιώνει από το 2016 με απόφαση του μητροπολίτη κ. Κυρίλλου κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου– συναντήθηκαν στην [λατεία Πλατάνου Κηφισιάς, την οποία με ανάταση ψυχής κατέκλυσαν χιλιάδες πιστοί.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με την οικογένειά του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Κηφισιάς Ζέτη Κασιμάτη συντόνισε την κοινή συνάντηση των Επιταφίων.

Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

«ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ. Ιερός Ναός Αγίων Αποστολων Πέτρου και Παύλου Πεύκης.

Η Περιφορά του Επιταφίου στη γειτονιά της Άνω Πεύκης, με το πλήθος του κόσμου και των προσκυνητών, με θλίψη και κατάνυξη, να ακολουθούμε τον Επιτάφιο του Ιησού Χριστού.

Ακολούθησε στη κεντρική πόρτα του Ιερού Ναού της εκκλησίας μας το «ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ», όπου από το άγγελμα του Θανάτου στο Μεγάλο Μήνυμα Της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Χρόνια Πολλά!!!» σημειώνει ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Δήμος Αμαρουσίου

Με σεβασμό στο Θείο δράμα, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου, ο Επιτάφιος Θρήνος καθώς και η λιτάνευση του Επιταφίου.

Διαβάστε αναλυτικά για την Περιφορά του Επιταφίου στο Μαρούσι

Δήμος Παπάγου – Χολαργού

Περιφορά Επιταφίων πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού στη Μονή Αστερίου-Ταξιαρχών, στα Κοιμητήρια Παπάγου και Χολαργού και στους Ιερούς Ναούς της πόλης.

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού

The post Περιφορά Επιταφίων στον Βόρειο Τομέα Αθηνών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφορά Επιταφίων, Βόρειο Τομέα Αθηνών,perifora epitafion, voreio tomea athinon