Η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πιστών, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 14 Απριλίου 2023, τελέσθη η Ακολουθία της Ανάγνωσης  των Μεγάλων Ωρών και η τελετή της Αποκαθήλωσης στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.

Η θεία λειτουργία ετελέσθη από τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλο, τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Νικάνωρ Καραγιάννη, καθώς και

από εφημέριους του Ι. Ναού.

Στην ακολουθία παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Ρένα Χαλιώτη, Γιάννης Ιωαννίδης, Κων/νος Αντωνόπουλος, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριακή Κανάρη – Ντάλη, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, η αντιπρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Αικατερίνη Ιωάννου, η εντεταλμένη σύμβουλος Φανή Λέκκα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος, ο τέως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Βλάχος, καθώς και φορείς και παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο δήμαρχος αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες του Αμαρουσίου.

Επίσης τις προηγούμενες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος ο δήμαρχος παρακολούθησε τις Εσπερινές Ακολουθίες των Αγίων Παθών σε Ιερούς Ναούς της πόλης.

Το μεσημέρι, ο περιφερειάρχης Αττικής, όπως κάθε φορά τα τελευταία 15 χρόνια, μετέβη στην περιφορά του Επιταφίου του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο Αμαρουσίου.

Ο Γ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε: «Σήμερα είναι η ημέρα του απόλυτου πένθους. Πένθος για το Θείο Δράμα, τη σταύρωση του Χριστού μας. Σήμερα, οι καρδιές μας λυγίζουν, αναλογιζόμενοι την μεγάλη αγάπη του Χριστού μας για την σωτηρία του ανθρώπου, η οποία επισφραγίζεται με τον δικό του Θάνατο. Ας αναλογιστούμε, μέσα από το ολοκληρωτικό πένθος που συμβολίζει η Μεγάλη Παρασκευή, το μέγιστο αγαθό της ζωής και την ανάγκη της ελπίδας της Αναστάσεως».

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών απόψε το βράδυ ο περιφερειάρχης

Απόψε το βράδυ ο Γ. Πατούλης θα παραστεί στη Μεγάλη Περιφορά του Επιταφίου στον Ιερό καθεδρικό Ναό Αθηνών. Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η περιφορά διεξάγονται με τη μέριμνα της Περιφέρειας Αττικής και της ΑΣΔΥΣ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η έναρξη Ακολουθίας του Επιταφίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β‘ είναι στις  19:00, στις 21:00 θα γίνει η Έξοδος του Επιταφίου και θα ακολουθηθεί η διαδρομή,  Ιερός Ναός, Μητροπόλεως, Όθωνος, Λεωφ. Αμαλίας, Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, Β. Γεωργίου, Ερμού, Ευαγγελιστρίας , Ιερός Ναός.

Σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θα ανέλθουν ο Επιτάφιος και ο Ιερός Κλήρος όπου θα αναπεμφθεί Δέηση από τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

The post Η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγάλων Ωρών, Αποκαθηλώσεως, Ι Ν, Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου,megalon oron, apokathiloseos, i n, koimiseos theotokou amarousiou