Περιφέρεια Αττικής: Οι 4 λόγοι που καθυστέρησαν την έναρξη των έργων αποκατάστασης σε Κινέτα και Μέγαρα

Με αφορμή σειρά από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, στα οποία γίνεται αναφορά για καθυστερήσεις στην έναρξη των έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες του 2019 στην Κινέτα, η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει τα εξής:

Πρώτον,η Περιφέρεια Αττικής αμέσως μετά τα πλημμυρικά

φαινόμενα του 2019κινητοποίησε τις τεχνικές υπηρεσίες της και μέσα σε ελάχιστους μήνες ήτανέτοιμη να ξεκινήσει τις διαδικασίες ανάθεσης για τα έργα που απαιτούνταν γιατην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κινέτα.

Δεύτερον,την ταχύτατη υλοποίηση των διαδικασιών εμπόδισαν αδικαιολόγητες προσφυγές πουέγιναν στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Δημοσίου ( ΕΑΔΗΣΥ), οι οποίες όταντελικά κρίθηκαν μετά από μήνες, δικαίωσαν την Περιφέρεια Αττικής.

Τρίτον, στο αρχικό έργο που αφορούσε την Κινέτα συμπεριλήφθηκαν και τα έργα αποκατάστασης δρόμων που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που υπογράφηκε με τον Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής.

Τέταρτον, το σύνολο της παρέμβασης στάλθηκε προς έλεγχο και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο τελικά “άναψε το πράσινο φως”, δικαιώνοντας κι αυτό τις επιλογές της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. 

Μετά την έγκριση και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντός  του Ιανουαρίου ξεκινούν επιτέλους τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2019 (σ.σ. Εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κινέτα από τις πλημμύρες).

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, κόντρα στα εμπόδια που μας βάζουν όσοι δεν θέλουν να προχωρήσει κανένα έργο στην Αττική, επιμένει και δικαιώνεται για τις επιλογές της. Παράγει έργο που δίνει λύσεις και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των πολιτών του Λεκανοπεδίου».

The post Περιφέρεια Αττικής: Οι 4 λόγοι που καθυστέρησαν την έναρξη των έργων αποκατάστασης σε Κινέτα και Μέγαρα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρεια Αττικής, Κινέτα, Μέγαρα,perifereia attikis, kineta, megara