«Πέρασαν» από το ΠΕΣΥ οι προτάσεις της Δύναμης Ζωής ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021

Συζητήθηκαν και υιοθετήθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου, τα μέτρα που πρότεινε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η Δύναμη Ζωής, της τέως περιφερειάρχη, Ρ. Δούρου, για τη μεγιστοποίηση της προστασίας των μαθητών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των οικογενειών τους, λόγω της πρωτοφανούς, σύμφωνα με την παράταξη, πολύμηνης έλλειψης προετοιμασίας της κυβέρνησης.

«Δυστυχώς όμως και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής μη λαμβάνοντας καμία πρωτοβουλία, παρέμεινε αμέτοχη στα ζητήματα που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και

γονείς σχετικά με την νέα σχολική περίοδο, για τη μεγιστοποίηση της προστασίας από την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού», σημειώνει ο συνδυασμός της κ. Δούρου.

Η Δύναμη Ζωής, θεωρώντας, όπως επισημαίνει, ότι η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να συμβάλλει, στο μέτρο των δυνάμεών της, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα από την πανδημία του κορωνοϊού, πρότεινε και έγιναν αποδεκτά από το Περιφερειακό Συμβούλιο:

Να υπάρξει άμεση ενίσχυση των δρομολογίων της μεταφοράς μαθητών, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αραίωσης των μαθητών και τήρησης των αποστάσεων που ορίζει ο ΕΟΔΥ, μέσα στα μισθωμένα σχολικά λεωφορεία. Να προχωρήσει ταχύτατα η προμήθεια 1.500 απολυμαντικών μηχανημάτων, τα οποία προβλέπεται να διατεθούν στους Δήμους της Αττικής, με ανοιχτή δημόσια διαγωνιστική διαδικασία. Να προχωρήσει η προμήθεια 1.000.000 μασκών, οι οποίες να διατεθούν το συντομότερο δυνατόν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αττικής, ειδικά στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.

«Η Δύναμη Ζωής βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας, προωθώντας μέτρα κοινωνικής συνοχής», καταλήγει η παράταξη.

The post «Πέρασαν» από το ΠΕΣΥ οι προτάσεις της Δύναμης Ζωής ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2020-2021 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα