Πεντέλη 2020: «A la carte» η ευαισθησία της διοίκησης για το Πεντελικό – Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την παρωδία

Η δημοτική παράταξη Πεντέλη 2020, με επικεφαλής τον Άγγελο Παλαιοδήμο, επαναφέρει το ζήτημα της δημιουργίας λατομείων μαρμάρου στο Πεντελικό Όρος, σημειώνοντας ότι «η διοικούσα παράταξη, με επικεφαλής τη Δ. Κεχαγιά, υποβαθμίζει με κάθε ευκαιρία εσκεμμένα το συγκεκριμένο θέμα».

Ειδικότερα, ο συνδυασμός Πεντέλη 2020 αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στην πρώτη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής ενάντια στη λειτουργία λατομείων στο Πεντελικό,

η κ. Κεχαγιά και η παράταξή της, για τρίτη συνεχόμενη φορά μετά από (α) τη σύσκεψη των επικεφαλής (17/5/2021) και (β) τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (1/6/2021), απέδειξαν περίτρανα ότι εσκεμμένα υποβαθμίζουν συνεχώς και με κάθε τρόπο αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Η κ. Κεχαγιά, αφού προθυμοποιήθηκε να παραγγείλει καφέδες, αποχώρησε «λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης», αφήνοντας τις εμβρόντητες κυρίες Μπούσουλα (ανεξάρτητη αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος) και Λαζή (δημοτική σύμβουλος της Συμπολιτείας, αλλά και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας «Μάρμαρα Θάσου Α.Ε.», τ. πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης) να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Οι ίδιες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν, απέναντι στους εκπροσώπους όλων των δημοτικών παρατάξεων, τη διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, αφού για άλλη μια φορά δεν υπήρχε καμία σχετική εισήγηση για το θέμα. Δεν είχαν απάντηση ούτε στο ερώτημα, για ποιον λόγο δεν είχε ανέβει ακόμα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1/6/2021!!! Μετά από μια έκθεση ιδεών, που δεν αρμόζει σε θεσμικούς παράγοντες, παραδέχτηκαν ότι η δημοτική αρχή έχει καθυστερήσει απελπιστικά αλλά ετοιμάζει (!!) ειδική διοικητική προσφυγή ενώπιον του υπουργού Περιβάλλοντος, την οποία θα καταθέσει την τελευταία ημέρα της σχετικής διορίας (Δευτέρα 14/6/2021 κατά τη διοίκηση). Η νομική υποστηρικτική ομάδα της δημοτικής αρχής φυσικά έλαμψε διά της απουσίας της, αφού η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Κοσμοπούλου και οι δύο νομικοί σύμβουλοι της δημάρχου δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Είναι αυτονόητο ότι η δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ 2020 – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΞΥΠΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΗ δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτήν την παρωδία, που μόνο αποτέλεσμα έχει την ανάδειξη της «a la carte» ευαισθησίας της διοίκησης για το Πεντελικό (ποιώντας την νήσσαν για άλλη μια φορά για τον ΣΜΑ Μελισσίων), αλλά και το μοίρασμα των ευθυνών της ανεπαρκούς και παραπαίουσας δημοτικής αρχής για την πρωτοφανή ολιγωρία της για το θέμα.

Αποχωρήσαμε από τη διαπαραταξιακή επιτροπή κατά των λατομείων, δηλώνοντας ότι το θέμα των επιθέσεων στο Πεντελικό (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ανεμογεννήτριες, λατομεία κ.λπ.) δεν είναι διοικητικό, αλλά καθαρά πολιτικό και ότι πρέπει να προσεγγιστεί ολιστικά. Είναι λοιπόν μονόδρομος η συστράτευση όλων για την ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ που θα αποθαρρύνουν πολιτικούς προϊσταμένους (υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς, συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.λπ.) να συνδράμουν, είτε με τη σιωπή και την αδράνειά τους είτε με τις αποφάσεις τους, αυτούς που εποφθαλμιούν το τραυματισμένο Πεντελικό.

Υ.Γ.: Οι επισκέψεις και οι περίπατοι υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων στο Πεντελικό, τα μεγάλα λόγια και οι φωτογραφήσεις, αποδείχτηκαν καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

The post Πεντέλη 2020: «A la carte» η ευαισθησία της διοίκησης για το Πεντελικό – Δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτήν την παρωδία appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα