2η αποστολή βιβλίων από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης στην ομογένεια του Vityazevo Ανάπας Ρωσίας

Τη δεύτερη αποστολή βιβλίων προς την παιδική βιβλιοθήκη των ομογενών του Vityazevo του Δήμου Ανάπας Ρωσίας οργάνωσε η Επιτροπή Αδελφοποιήσεων του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, σύμφωνα με απόφασή της, προχωρώντας σε εκ νέου συγκέντρωση τίτλων παιδικής λογοτεχνίας και ιστορίας από 17/5 έως 29/7/2021 στο δημαρχείο Λυκόβρυσης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Διεθνών Σχέσεων, Παναγιώτη Ιωάννου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήδη η πρόταση της κ. Σοφίας Γουναροπούλου για τη συγκεκριμένη δράση

έδωσε καρπούς, αφού η συγκέντρωση των προς δωρεά βιβλίων έχει ευαισθητοποιήσει τους δημότες, που -ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα- δωρίζουν βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά των ομογενών, με σκοπό τον εμπλουτισμό της ήδη δημιουργηθείσας από την πρώτη αποστολή παιδικής βιβλιοθήκης.

Η δεύτερη δωρεά θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο πλαίσιο της εν εξελίξει αδελφοποίησης των δύο Δήμων, που σκοπό έχει την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων και τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και παράδοσης, στην εκεί μαθητική κοινότητα, που αποτελείται από Ελληνοποντίους.

Ο κ. Ιωάννου εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους δωρητές των βιβλίων για την προσφορά τους και στα μέλη της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων του Δήμου (Θωμάς Παπαζαχαρίου, Ρόζα Ρούσσου και Βάσω Καλλιαντέρη) για τη συλλογή βιβλίων και τις άοκνες προσπάθειές τους στις εν εξελίξει δραστηριότητες.

The post 2η αποστολή βιβλίων από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης στην ομογένεια του Vityazevo Ανάπας Ρωσίας appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα