«Παρών» και στην επόμενη μέρα στον Δήμο Πεντέλης δηλώνει ο Μ. Γραφάκος

Ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης το βράδυ της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2023, όπου η δημοτική αρχή φιλοξένησε εκπροσώπους από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον ΔΕΔΔΗΕ, την ΕΥΔΑΠ και τη Ρυθμιστική Αρχή Ύδρευσης και Αποχέτευσης, οι οποίοι μίλησαν για τους ηλεκτρονικούς, «έξυπνους» μετρητές ρεύματος και νερού, που θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται στην πόλη, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος.

Απ’

όλες τις πλευρές τονίστηκαν οι μεγάλες μεταβολές που συντελούνται πλέον στον τομέα της διαχείρισης των ενεργειακών και άλλων πόρων, σε έναν κόσμο όπου οι ανάγκες διαρκώς μεγαλώνουν, καθιστώντας την ορθή διαχείριση απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η παρουσίαση αφορούσε ένα όντως ζωτικής σημασίας ζήτημα για το ενεργειακό, και όχι μόνο, μέλλον του Δήμου, αλλά και συνολικά της χώρας, το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν μπορούσε να μη στραφεί και στην τοπική πολιτική επικαιρότητα, η οποία εξακολουθεί να κινείται υπό την αναμονή της εκδίκασης των ενστάσεων και αντενστάσεων που έχουν υποβληθεί σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών (η νέα ημερομηνία που ορίστηκε, μετά την εκ νέου αναβολή της 14ης Δεκεμβρίου 2023, είναι η 8η Ιανουαρίου 2024). Κι αυτό καθώς η σχετική απόφαση θα καθορίσει για το εάν θα στηθούν εκ νέου κάλπες στον Δήμο Πεντέλης ή, τελικώς, η εκλεγμένη δήμαρχος Νατάσσα Κοσμοπούλου θα είναι εκείνη που θα διοικήσει τον Δήμο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ωστόσο, ακόμη πιο καίριο είναι το ερώτημα -τουλάχιστον για τους πολίτες- εάν και η εκλεγμένη διοίκηση του Δήμου θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με τη νυν διοίκηση σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες και έργα που έχει δρομολογήσει, με «αιχμή του δόρατος» το μεγάλο εγχείρημα για την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030. Και σε αυτό το ερώτημα η αίσθηση που μας άφησε ο γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος και έχει πολύ ενεργό ρόλο στην όλη προετοιμασία του εγχειρήματος, μόνο αισιόδοξη δεν είναι.

Μ. Γραφάκος: Θα είμαι εδώ για την πόλη μου και για όσους καταλαβαίνουν πού βρίσκονται…

Στη σύντομη τοποθέτησή του στην προαναφερόμενη εκδήλωση, ο κ. Γραφάκος, αφού εξήρε τον ρόλο της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά για σειρά μεγάλων παρεμβάσεων που υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν στον Δήμο (π.χ. αποχέτευση Καλλιθέας Πεντέλης, υπογειοποίηση δικτύου υψηλής τάσης, ένταξη στο δίκτυο των ευρωπαϊκών δήμων που επιδιώκουν την κλιματική ουδετερότητα), τόνισε ότι όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει χωρίς τη δική της παρουσία. Μάλιστα, δήλωσε περήφανος που συνεργάστηκε μαζί της και στήριξε όλες τις παραπάνω δράσεις, για να προσθέσει με νόημα:

«Δυστυχώς, με τη νέα δημοτική αρχή -και οφείλω να το πω, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους- δεν είναι εφικτή αυτή η συνεργασία, γιατί δεν το θέλει η ίδια. Παρ’ όλα αυτά, το λέω δημόσια, εγώ είμαι εδώ για την περιοχή μου. Αρκεί να καταλαβαίνουν κάποιοι πού πατάνε και πού βρίσκονται. Αρκεί να καταλαβαίνουν ότι ο Δήμος έχει μπει σε μια νέα εποχή, που φαίνεται στους δημότες, κι αυτή τη νέα εποχή οφείλουν να τη διαφυλάξουν».

Μάλιστα, ο Μ. Γραφάκος έκανε αναφορά και στο ζήτημα της δικαστικής εκκρεμότητας για το αποτέλεσμα των εκλογών, εκφράζοντας την απορία του -όπως είπε- για την ύπαρξη ορισμένων που «αυθαίρετα προεξοφλούν τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Δήμητρα Κεχαγιά: Όποιος διοικεί θα πρέπει να σκέφτεται το καλό των πολιτών

Από την πλευρά της, εμφανώς συγκινημένη, και παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον κ. Γραφάκο, για να κλείσει την εκδήλωση, η δήμαρχος δήλωσε ότι η διοίκησή της, με τη βοήθεια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κρίσιμων επιχειρήσεων, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΥΔΑΠ, αφήνει πίσω της σημαντικά έργα στην πόλη. Παράλληλα, πρόσθεσε η ίδια, έχουν δρομολογηθεί εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις, όπως είναι οι «έξυπνοι» μετρητές που παρουσιάστηκαν, και οι οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν απρόσκοπτα, καθώς θα διευκολύνουν τη ζωή όλων μας.

«Δεν έχει σημασία εάν θα είμαι δήμαρχος ή όχι. Σημασία έχει όποιος διοικεί να είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι όλα πρέπει να γίνονται για το καλό της πόλης και το καλό των πολιτών. Ωραίες οι φωτογραφίες και οι επικοινωνίες, αλλά δεν αρκούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεχαγιά.

The post «Παρών» και στην επόμενη μέρα στον Δήμο Πεντέλης δηλώνει ο Μ. Γραφάκος appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρών, Δήμο Πεντέλης, Γραφάκος,paron, dimo pentelis, grafakos