Παράσταση διαμαρτυρίας ελεύθερων επαγγελματιών στο δημαρχείο Μεταμόρφωσης

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα 9 Δεκεμβρίου, ημέρα δράσης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η Ένωση Επαγγελματιών της Μεταμόρφωσης έξω από το δημαρχείο, όπου είχαν ζητήσει και συνάντηση με τον δήμαρχο για να του καταθέσουν, για άλλη μια φορά, τα αιτήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την πανδημία, όπως αναφέρει η δημτοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

«Όμως για άλλη μια φορά ο δήμαρχος κ. Στράτος Σαραούδας δεν ήταν στο γραφείο του, παρόλο που ήταν γνωστό ότι σήμερα 9.00π.μ. θα γινόταν η συνάντηση», όπως υποστηρίζει η παράταξη

και προσθέτει:

Απαιτούμε:
● Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Κάλυψη των αναγκών όχι μόνο για τις περιπτώσεις COVID 19, αλλά για κάθε ασθένεια/θεραπεία.
● Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
● Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
● Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.

Διεκδικούμε πλήρη και εξοπλισμένη ΤΟΜΥ στον Δήμο με μόνιμο ιατρικό και υγειονομικό και 24ωρη λειτουργία.

Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και τις υποσχέσεις της

Οι παλινωδίες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, η νέα κρίση και οι πολιτικές που τη συνοδεύουν, μας οδηγούν στην χρεοκοπία και το λουκέτο. Το lockdown εξανέμισε το εισόδημα, διογκώνει τα χρέη. Οι αναστολές πληρωμών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές που λίγοι θα πάρουν, δεν καλύπτουν στο ελάχιστο την πτώση του τζίρου, τα έξοδα που παραμένουν στα ύψη, η εφορία παραμένει ίδια με πέρυσι.

Μας λένε ότι οι διεκδικήσεις μας για αφορολόγητο, για μείωση της φοροληστείας, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, για επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών, δήθεν δεν χωρούν στις αντοχές της οικονομίας, δεν μας πείθουν. Ξέρουμε καλά ότι την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια σε βιομηχάνους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, πολυκαταστήματα, τραπεζίτες, ακόμα και για νέους νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα, 5 δισ. παραπάνω προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός από τη φορολογία.

Ταυτόχρονα, με τον νέο πτωχευτικό κώδικα, οι τράπεζες βάζουν χέρι στα σπίτια και τα μαγαζιά, με νέα διάταξη διευρύνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Φέρανε νόμο που βάζει «στον γύψο» τις διαδηλώσεις, γιατί ετοιμάζονται να περιορίσουν τη συνδικαλιστική δράση, γιατί διατηρούν τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ιδιώνυμο αδίκημα το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Δεν μας ξεγελούν πια, τους έχουμε καταλάβει. Είναι αδίστακτοι.

Απαιτούμε η δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και εμπόρων. Η πλειοψηφία των συναδέλφων μήνες τώρα βιώνουμε την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να προστεθούν επιπλέον βάρη. Ζούμε με ελάχιστο εισόδημα τις οικογένειές μας με τα έξοδα (ενοίκια, ρεύμα, τηλέφωνο, φορολογία κτλ) να τρέχουν. Παρ’ όλο ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο lockdawn δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από τον Δήμο για τους χιλιάδες πληττόμενους επαγγελματίες της πόλης μας. Η εστίαση, το εμπόριο, τα κυλικεία κτλ. Καλούμαστε να πληρώνουμε δημοτικά τέλη και φόρους όλους αυτούς τους μήνες.

Απαιτούμε:

Την άμεση ένταξη όλων των επαγγελματιών στο επίδομα ειδικού σκοπού.Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.Τη διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.Την επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.Την αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ μέχρι τον Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.Απαλλαγή των μικρών ΕΒΕ Α/Α από τα τροφεία των βρεφονηπιακών σταθμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος της περιόδου.Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων. Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα εφαρμογής έκτακτων μέτρων για α/α με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, χρειάζεται με ευθύνη των δήμων, παρέμβαση προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) για να υλοποιηθούν οι προηγούμενες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για τις απαλλαγές ή μειώσεις, μιας και υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που δεν έχουν αφαιρεθεί τα ποσά από τους λογαριασμού.

The post Παράσταση διαμαρτυρίας ελεύθερων επαγγελματιών στο δημαρχείο Μεταμόρφωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παράσταση, Μεταμόρφωσης,parastasi, metamorfosis