Νέα αλλαγή δεδομένων: Ο κορονοϊός ήταν στην Ιταλία από τον Νοέμβριο του 2019

Νέα δεδομένα αναφορικά με την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ευρώπη, φέρνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, καθώς σύμφωνα με αυτή ο Covid-19 έφτασε και άρχισε να διασπείρεται στην Ιταλία στα τέλη Νοεμβρίου, δηλαδή τρεις μήνες νωρίτερα από την πρώτη επίσημη καταγραφή.

Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασαν ερευνητές μετά την ανάλυση δείγματος που ελήφθη στις 30 Νοεμβρίου 2019 από ένα 4χρονο παιδί, το οποίο είχε αναπνευστικά προβλήματα και εμετούς. Την επόμενη μέρα εμφάνιση

εξάνθημα και οι γιατροί διέγνωσαν, λανθασμένα, ότι επρόκειτο για ιλαρά. Η εξέταση του δείγματος, μήνες αργότερα, έδειξε ότι το παιδί είχε κορονοϊό, σύμφωνα με την μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας.

Συνολικά, στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι επιστήμονες ανέλυσαν δείγματα, που είχαν παρθεί από το στόμα από 39 ανθρώπους στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020. Το παιδάκι ήταν το μοναδικό που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

"Αυτό το εύρημα είναι επιδημιολογικής σημασίας, διότι διευρύνει τις γνώσεις μας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τη χαρτογράφηση των οδών μετάδοσης του SARS-CoV-2", έγραψαν οι ερευνητές. «Η μακροπρόθεσμη, μη αναγνωρισμένη εξάπλωση του SARS-CoV-2 στη βόρεια Ιταλία θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον εν μέρει, τον καταστροφικό αντίκτυπο και την ταχεία πορεία του πρώτου κύματος του COVID-19 στη Λομβαρδία".

Να θυμίσουμε ότι μια μελέτη τον Ιούνιο εντόπισε επίσης την παρουσία του Covid-19 σε συστήματα αποχέτευσης στο Μιλάνο και στο Τορίνο ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019. Οι γιατροί στο Μιλάνο μίλησαν επίσης για την εμφάνιση μιας "περίεργης πνευμονίας" σε ασθενείς κατά τον ίδιο μήνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία, Νοέμβριο, 2019,italia, noemvrio, 2019