Οι Βριλησσιώτες άνοιξαν το σπίτι τους για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Φιλοξενία σε πρόσφυγες από την Ουκρανία σε σπίτια που παραχώρησαν οι πολίτες παρέχει ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι ανέλαβε και καλύπτει όλα τα αναγκαία για την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των προσφυγικών οικογενειών, από τη σίτιση και τον ρουχισμό, ως την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ψυχολογική υποστήριξη, την απασχόληση των παιδιών στις δομές και στα σχολεία του Δήμου. Επίσης, θα παραδίδονται μαθήματα ελληνικών από καθηγήτρια του

Πανεπιστημίου της Οδησσού που πλέον στεγάζεται στον Δήμο, ώστε τα παιδιά όλων των ηλικιών που ήδη διαμένουν στην πόλη κι όσα ακόμα θα προσέλθουν έχουν όσο το δυνατόν πιο ομαλή προσαρμογή στα σχολεία του Δήμου. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή τις προσεχείς ημέρες ετοιμάζονται κι άλλα σπίτια για να υποδεχθούν επιπλέον πρόσφυγες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του πολέμου.

Ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης αναφέρει σχετικά: «Με την ελπίδα να σιωπήσουν τα όπλα και να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα η ειρήνη στη γείτονα εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα του πολέμου και στους ομογενείς μας. Ευχαριστούμε όλους εσάς που ενισχύετε το “κύμα” ανθρωπιάς και αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά ότι η προσφορά και η αλληλεγγύη των Βριλησσιωτών δεν έχει σύνορα».

The post Οι Βριλησσιώτες άνοιξαν το σπίτι τους για τους Ουκρανούς πρόσφυγες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα