Οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναλύθηκαν σε εκδήλωση στο Μαρούσι

Με ιδιαίτερη επιτυχία, με μεγάλη προσέλευση κοινού και παρουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μαρουσιώτικου Κύκλου Διαλόγου με θέμα «Ευρώπη-Ελλάδα. Προβλήματα και προκλήσεις», στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στις 3 Απριλίου 2023.

Οι ομιλητές κ.κ. Γιάννης Βούλγαρης, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Παγουλάτος, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

με τις επιστημονικά άρτιες εισηγήσεις τους και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Σπύρος Λυκούδης, με τη ρεαλιστική θεώρηση και τη νηφάλια κρίση του, ανέλυσαν τις κυριότερες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα και η Ευρώπη.

Υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου Υβόννης Κλάπα, οι ομιλητές εντυπωσίασαν το κοινό και απάντησαν πρόθυμα στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Ο κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις και τις μεταρρυθμίσεις μέσα από  τις οποίες μπορεί να ενισχυθεί στο ευρωπαϊκό περιβάλλον το μέλλον της χώρας μας.

Ο κ. Βούλγαρης μίλησε για την αναγκαιότητα ενός αναστοχαστικού εκσυγχρονισμού ηγεσίας και κοινωνίας που μπορεί να κινητοποιεί μεταρρυθμιστικές δυνάμεις σε ένα κρίσιμο γεωπολιτικό momentum.

Τέλος, ο κ. Παγουλάτος ανέλυσε τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο και τη θέση της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στον ευρωπαϊκό συσχετισμό δύναμης και διπλωματίας.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την εκδήλωση στο δημαρχείο ΑμαρουσίουΛήψη

The post Οι πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναλύθηκαν σε εκδήλωση στο Μαρούσι appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα