Περιφέρεια Αττικής: Το Πάρκο Τρίτση αλλάζει σε πείσμα των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων

«Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία νέων και την ενίσχυση κι αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων χώρων πρασίνου της Αττικής. Στόχος μας είναι οι υπερ-τοπικής σημασίας χώροι πρασίνου του Λεκανοπεδίου, όπως είναι το Πάρκο Τρίτση, το Πεδίο του Άρεως, το Αττικό Άλσος, να αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ζωής της Περιφέρειας, ανοιχτοί κι εύκολα προσβάσιμοι στους πολίτες της Αττικής, που θα προσφέρουν πολλές και ποιοτικές επιλογές για την αναψυχή και την περιβαλλοντική εκπαίδευση κι ευαισθητοποίηση, χιλιάδων

οικογενειών.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην απάντηση της περιφερειακής αρχής στις ανακοινώσεις παρατάξεων και κομμάτων της αντιπολίτευσης, που «ψευδώς ισχυρίζονται ότι στις προθέσεις της σημερινής… δεξιάς διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι η τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του Πάρκου Τρίτση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Τα προηγούμενα 3,5 χρόνια έγινε σημαντική προσπάθεια για να βγάλουμε το Πάρκο Τρίτση από την εγκατάλειψη. Δεν θα επιτρέψουμε η προσπάθεια αυτή να γίνει αντικείμενο άσκοπης μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Το Πάρκο Τρίτση και τα ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής πρέπει να μας ενώνουν. Όχι να μας διχάζουν» επισημαίνει η Περιφέρεια Αττικής και προσθέτει:

«Το σχέδιο μας βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουμε ούτε να κρύψουμε, ούτε να φοβηθούμε τίποτε. Πολύ σύντομα το ζήτημα θα έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και θα απαντήσουμε, μαζί με την ομάδα των τεχνοκρατών συμβούλων μας, σε κάθε ερώτηση που θα τεθεί.

Μέχρι τότε όμως και για να μην ανησυχεί άδικα η κ. Δούρου, την προτρέπουμε εφόσον πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του Πάρκου Τρίτση, ως υποψήφια βουλευτής στη Δυτική Αττική, να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη,  συμπληρώνοντας για  αρχή το συνημμένο ερωτηματολόγιο του Workshop: https://forms.gle/T2VUt3XgW1CQYPXq6.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι δεν φοβόμαστε τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες και τη διαφάνεια. Καιρός να το αποδείξουν με πράξεις κι αυτοί που μας κατηγορούν αδικαιολόγητα».

Διαβάστε την αναλυτική απάντηση της Περιφέρειας Αττικής για το Πάρκο Τρίτση

The post Περιφέρεια Αττικής: Το Πάρκο Τρίτση αλλάζει σε πείσμα των μικροπολιτικών αντιπαραθέσεων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα