Λ. Μενδώνη και Γ. Αμυράς: Ας ξεχάσουν τα λατομεία στο Πεντελικό

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς επισκέφθηκαν την Τρίτη 13/7 το Πεντελικό, μετά από πρόσκληση της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά. Παρόντες στην επίσκεψη ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων και πρώην δήμαρχος Μελισσίων, Μανώλης Γραφάκος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης, Βλάσσης Σιώμος και η αντιδήμαρχος Πεντέλης Νατάσα Κοσμοπούλου.

Από

πλευράς των κυβερνητικών παραγόντων ξεκαθαρίστηκε ότι η θέση των υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος για την επιχειρούμενη επαναλειτουργία λατομείων στη βόρεια πλευρά του Πεντελικού είναι αρνητική.

Ειδικότερα, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι «έχουμε απαντήσει για το θέμα, δεν θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω», ενώ ο κ. Αμυράς σημείωσε: «Όσοι επιχειρούν την ενδεχόμενη λειτουργία ή επαναλειτουργεία λατομείων, ας το ξεχάσουν. Η προσπάθεια ανάδειξης του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του βουνού δεν συνάδει με την επαναλειτουργία λατομείων».

The post Λ. Μενδώνη και Γ. Αμυράς: Ας ξεχάσουν τα λατομεία στο Πεντελικό appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όχι, Πεντελικό, Μενδώνη, Αμυρά,ochi, penteliko, mendoni, amyra