Ο Σύλλογος γυναικών Χολαργού-Παπάγου καταγγέλλει την αναστολή της γενικής εφημερίας στο «Παίδων Πεντέλης»

Ο Σύλλογος γυναικών Χολαργού- Παπάγου καταγγέλλει την αναστολή της γενικής εφημερίας και των τακτικών ιατρείων του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» για τη μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Στη σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αυτή η κίνηση ουσιαστικά αποτελεί το κλείσιμο ενός από τα τρία αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, που εξυπηρετεί 780.000 κατοίκους από Βόρεια και Ανατολική Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας με αυτή την απαράδεκτη απόφαση επιλέγουν να  να κλείσουν ένα ακόμα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο

και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο. Τη στιγμή που θα έπρεπε, μπροστά στην πανδημία, να στελεχώσουν επαρκώς όλα τα δημόσια παιδιατρικά και μη νοσοκομεία και να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες τους για νοσηλείες και ιατρική περίθαλψη, επιτάσσοντας παράλληλα τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία χωρίς αποζημίωση.

Δεν ανεχόμαστε την πολιτική που αντιμετωπίζει ως “κόστος” τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας για ιατρική περίθαλψη, ρίχνοντάς μας το μπαλάκι της ατομικής ευθύνης, ενώ παράλληλα ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια θησαυρίζουν σε βάρος της υγείας μας.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η δυνατότητα για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες, τις δικές μας και των παιδιών μας, στην πρόληψη, στη νοσηλεία, στη θεραπεία, στην αποκατάσταση θα έπρεπε να είναι αυτονόητη.

Δεν συμβιβαζόμαστε και αρνούμαστε η ανάγκη μας για δημόσια δωρεάν Υγεία να μπαίνει στη ζυγαριά του “κόστους” για το κράτος και του “οφέλους” για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και γι’ αυτό απαιτούμε:

Να παραμείνει ανοιχτό το “Παίδων Πεντέλης” χωρίς να εξαιρεθεί από τη γενική εφημερία και με ανοιχτά τα τακτικά ιατρεία του.Την επαναλειτουργία όλων των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.Την επαρκή στελέχωση όλων των παιδιατρικών νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων χωρίς αποζημίωση και ένταξή τους στη γενική εφημερία του Λεκανοπεδίου για Covid περιστατικά και των ΜΕΘ τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και των ΜΕΘ τους χωρίς αποζημίωση και ένταξή τους στη γενική εφημερία του Λεκανοπεδίου για Covid περιστατικά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο εμβολιασμού».

The post Ο Σύλλογος γυναικών Χολαργού-Παπάγου καταγγέλλει την αναστολή της γενικής εφημερίας στο «Παίδων Πεντέλης» appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα