«Νύχτα Μαγικιά» αφιέρωμα στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στις 10/9 για τα Μενάνδρεια 2020

O Δήμος Κηφισιάς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιεί την εκδήλωση «Νύχτα Μαγικιά», ένα αφιέρωμα στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά), στο πλαίσιο των Μενανδρείων 2020.

Λίγα λόγια για το αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

«Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά» Μίκης Θεοδωράκης. Ο συνθέτης σύμβολο της συλλογικής

μας μνήμης, των πανανθρώπινων Ιδεών και Αξιών, που γαλούχησε γενιές Ελλήνων με τη γνήσια Ελληνικότητα της μουσικής του.

Το στάδιο του Ζηρινείου θα πλημμυρίσει με την ερμηνευτική δύναμη της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Μια συναυλία απόδοση πνευματικού χρέους στον συνθέτη της ψυχής των Ελλήνων Μίκη Θεοδωράκη, από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτη Πετράκη και Σπύρο Κουτσοβασίλη. Μουσική επιμέλεια Θανάσης Βασιλάς.

Μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς – μπουζούκι, Γιάννης Ματσούκας – μπουζούκι, Δημήτρης Ανδρεάδης – πιάνο, Ξενοφών Συμβουλίδης – πνευστά, Παντελής Ντζιάλας – κιθάρα, Αρτέμης Σαμαράς – βιόλα, Λευτέρης Γρίβας – ακορντεόν, Θεόδωρος Κουέλης – μπάσο, Νίκος Σκομόπουλος – ντραμς, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης – κρουστά.

Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Αλεξάκης – ηχοληψία, Σάκης Καρασαρίνης – ηχοληψία, Μαργαρίτα Θεοδωράκη – καλλιτεχνικός διευθυντής, Sophie Hayes – υπεύθυνη παραγωγής.

Το ΝΠΔΔ «Δ.Βικέλας» του Δήμου Κηφισιάς, εναρμονισμένο πλήρως στιςοδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων αρχών εξ’ αιτίας της πανδημίαςCovid-19, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια τωνδημοτών και των καλλιτεχνών, προκειμένου να διεξαχθούν απρόσκοπτα οιπολιτιστικές εκδηλώσεις των Μενανδρείων 2020.

Σύμφωνα με τις οδηγίες περί ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων και παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους είναι:

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής προστατευτικής μάσκας απότους θεατές κατά την είσοδο και έξοδό τους από τον χώρο καθώς και καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης.Επιβάλλεται η σταδιακή είσοδοςκαι έξοδος ανά σειρά και η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Επίσης, κατά την είσοδοκαι έξοδο θα πρέπει να τηρούνται ουρές με αποστάσεις 1,5 μέτρου.Oιχώροι υποδέχονται μόνο καθήμενους και όχι όρθιους θεατές και πρέπει σεόλη την διάρκεια του θεάματος να παραμένουν στις θέσεις τους. Οι θέσειςδεν είναι αριθμημένες.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, θα γίνεται μόνο με τηλεφωνικές κρατήσεις, από Τετάρτη 26/8, ώρες 10:00 – 14:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή), στον τηλ. αριθμό: 210 8080527. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει κράτηση έως δύο άτομα, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

The post «Νύχτα Μαγικιά» αφιέρωμα στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη στις 10/9 για τα Μενάνδρεια 2020 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα