Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Με πάθος, γνώση και όραμα για έναν άλλον Δήμο Πεντέλης – VIDEO

Στο κατάμεστο από δημότες Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πεντέλης Αντώνη Φειδοπιάστη, παρουσίασε τους πρώτους 27 υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2019.

Τον επικεφαλής της παράταξης προλόγισε ο ηθοποιός και κάτοικος της περιοχής Μελέτης Γεωργιάδης, ο οποίος μίλησε «για

τον πολιτικό, τον επιτυχημένο μάνατζερ και πάνω απ’ όλα για τον φίλο Αντώνη», αλλά και για μια δημοτική ομάδα «με φρέσκα μυαλά, φρέσκιες ιδέες και όραμα για τον Δήμο, που «είναι στο χέρι μας, τον Μάιο του 2019, να την αφήσουμε να περάσει μπροστά και να δώσει τη μάχη».

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Αντώνης Φειδοπιάστης, που επέλεξε να μιλήσεις από στήθους, χρησιμοποιώντας τις σημειώσεις του μόνο για την παρουσίαση των υποψηφίων και των μελών της γραμματείας της παράταξης.

«Έχω πάθος για αυτόν τον τόπο και θέλω να τον ‘δω να αλλάζει»

Ο επικεφαλής της παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας σύντομη αναφορά στη σημερινή κατάσταση του Δήμου, που απέχει πολύ από το να χαρακτηρισθεί σύγχρονη.

Ο κ. Φειδοπιάστης, με αφορμή και με τον πρόσφατο ψηφισμένο νόμο για τον «Κλεισθένη Ι» τόνισε ότι το μείζον θέμα με την παρούσα δημοτική αρχή είναι «έλλειμμα κουλτούρας συναινέσεων και Δημοκρατίας». «Πώς θα κυβερνηθεί ο Δήμος την επόμενη μέρα με αυτήν την αντίληψη;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης, προσθέτοντας ότι ζητούμενα δεν είναι ούτε οι πρωινές αναφορές, ούτε τα παρουσιολόγια, αλλά η ουσιαστική δουλειά στον Δήμο.

.

Έναν Δήμο που – όπως ανέφερε – η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή τον βλέπει ενιαία και όχι διαχωρισμένο, όπως εξακολουθεί να τον κρατά η σημερινή διοίκηση. «Εμείς θα αφουγκρασθούμε τα προβλήματα των πολιτών, θα σκύψουμε στην καθημερινότητά τους» είπε ο κ. Φειδοπιάστης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, φθηνότερων ανταποδοτικών τελών και περάσματος στην ψηφιακή εποχή. Ιδιαίτερα στον τελευταίο τομέα, όπως είπε, «σήμερα ο Δήμος πάει με τον αραμπά, αλλά δεν γίνεται να μιλάμε για σύγχρονο Δήμο, χωρίς ψηφιακή υποδομή».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη διαφύλαξης των ελεύθερων χώρων στον Δήμο Πεντέλης, αλλά και στήριξης – ενίσχυσης των δομών απασχόλησης ελεύθερου χρόνου.

Αναφορά έκανε και στα Άτομα με Αναπηρίες, λέγοντας ότι τούτος ο Δήμος είναι εχθρικός απέναντί τους, κάτι που πρέπει να αλλάξει άμεσα την επόμενη μέρα.

.

Για το Πεντελικό ο κ. Φειδοπιάστης προανήγγειλε ότι τον Ιανουάριο θα δώσει στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την ανάπλασή του, το οποίο θα καταθέσει και στα αρμόδια υπουργεία, ενώ στον σχεδιασμό θα αναφέρονται και πιθανές πηγές χρηματοδότησης των σχετικών επεμβάσεων. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι τόσο στο συγκεκριμένο θέμα, όσο και στα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα της πόλης, θα υπάρξει σεβασμός στον δημόσιο χαρακτήρα δομών και υπηρεσιών. «Σκέψεις για ξεπουλήματα και χατίρια στους… δικούς μας, κομμένα. Το “πάρτι” τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης.

Αναφερόμενος στη νεολαία, σημείωσε ότι αυτός ο Δήμος «δεν μπορεί να την κρατήσει, γιατί δεν την άκουσε ποτέ». «Εμείς θέλουμε να δώσουμε χώρο σε αυτή τη νεολαία να δημιουργήσει μόνη της τους χώρους δημιουργίας που επιθυμεί» είπε επικεφαλής της παράταξης, προσθέτοντας: «Το είπαμε και άλλη φορά, για εμάς δεν ισχύει το “τα παράπονά σας στον δήμαρχο”. Όλοι θα συμμετάσχουμε στην καταγραφή, όλοι θα συμβάλλουμε στη λύση τους».

.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Φειδοπιάστης κατέφυγε και σε μια προσωπική αυτοκριτική: «Με συμβουλεύουν συχνά να χαμηλώσω τους τόνους. Παθιάζομαι με τούτον τον τόπο, την πόλη μου και… πέφτω με τα μούτρα σε ό,τι έχει να κάνει με αυτόν. Και σας το λέω, δεν θα αλλάξω, έτσι θα συνεχίσω».

Και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κατέληξε: «Ξεκινάμε τη μάχη για να κερδίσουμε τον Δήμο Πεντέλης. Για να φτιάξουμε έναν Δήμο, που να είμαστε εμείς».

«Επίλογος» αγκαλιά με τους Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο

Δημήτρης Αποστολάκος, Αντώνης Φειδοπιάστης και Βασίλης Μπούρας.

Πριν κατέβει από τη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου των Μελισσίων, ο Αντώνης Φειδοπιάστης αναφέρθηκε στους δύο συνοδοιπόρους του στην πορεία δημιουργίας της παράταξης Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Μπούρα και Δημήτρη Αποστολάκο, τους οποίους και κάλεσε κοντά του.

Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα και οι δύο αναφέρθηκαν στα πώς και γιατί της παρουσίας τους στον συγκεκριμένο δημοτικό συνδυασμό και δήλωσαν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα προκειμένου ο Δήμος Πεντέλης να αλλάξει σελίδα.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.

Οι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοιΗλίας ΑλεξόπουλοςΗρώ ΑντωνοπούλουΔημήτρης ΑποστολάκοςΓιώργος ΑποστολίδηςΚώστας ΑποστολίδηςΣτέλιος ΓεωργανάςΜαρία ΔεναξάΑγγελική ΔιακομανώληΓιάννης ΖούνηςΔήμητρα ΖύγραΆρης ΚαραθανάσηςΜανώλης ΚατριαδάκηςΚώστας ΚουτρουμάνοςΔημήτρης ΚωνσταντόπουλοςΓιάννης ΜαρκέαςΗλίας ΜιχαηλίδηςΒασιλική Μπάρα – ΚοσμάΒασίλης ΜπούραςΚώστας ΠολίτηςΓρηγόρης ΣιάνοςΔημήτρης ΣτρατούληςΠόπη ΤσιαμπάζηΣύλια ΤσιτηρίδηΓιώργος ΦιλίππηςΦραντζέσκα ΦιλίππηΧρήστος ΦουφρήςΘοδωρής ΧρυσόπουλοςΓραμματεία παράταξηςΑντώνης ΦειδοπιάστηςΔημήτρης ΑποστολάκοςΓιώργος ΑποστολίδηςΓιάννης ΖούνηςΜαρία ΖύγραΗλίας ΜιχαηλίδηςΒασιλική ΜπάραΒασίλης ΜπούραςΓρηγόρης ΣιάνοςΧρήστος Φουφρής

The post Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή: Με πάθος, γνώση και όραμα για έναν άλλον Δήμο Πεντέλης – VIDEO appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα