Ημερίδα για τον νέο παραλιακό οδικό άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα

Η πορεία υλοποίησης των μελετών για την κατασκευή του παραλιακού άξονα που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα με τον Δήμο Ωρωπού, ένα έργο υποδομής που θα αλλάξει ριζικά τις μετακινήσεις και θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού. Στην ημερίδα στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου κεντρικός ομιλητής ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

«Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, η μελέτη του οποίου γίνεται με χρηματοδότηση

της Περιφέρειας, με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι μπαίνουν τα θεμέλια για την υλοποίηση ενός κομβικού έργου με πολλά οφέλη για τους πολίτες, τονίζοντας ότι: «Η κατασκευή του οδικού άξονα που θα ενώνει την Αγία Μαρίνα με τον Ωρωπό αποτελεί ένα νευραλγικό έργο που θα αναβαθμίσει το παραλιακό μέτωπο της Βορειοανατολικής Αττικής και θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και νέες ευκαιρίες. Μέσα από αυτό το σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, εξασφαλίζεται πρωτίστως η οδική ασφάλεια, ενώ παράλληλα διευκολύνεται και επιταχύνεται η πρόσβαση σε τουριστικές και αρχαιολογικές περιοχές, προβάλλοντας τον φυσικό και ιστορικό πλούτο της Ανατολικής Αττικής».

Δείτε σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του περιφερειάρχη

Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Atlantis Prive Club, μίλησαν επίσης ο Β. Οικονόμου, βουλευτής Ν.Δ. Ανατ. Αττικής, ο Γ. Γιασημάκης, δήμαρχος Ωρωπού και ο Σ. Τσίρκας, δήμαρχος Μαραθώνα, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γ. Βλάχος, βουλευτής Ν.Δ. Ανατ. Αττικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θ. Αυγερινός, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σσύμβουλος Τεχνικών Υπηρεσιών Θ. Κατσιγιάννης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα της Δ/νσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ν. Παπαγεωργίου και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Γ. Βλάχου, η πρόεδρος του Κινήματος«TakeMeHome» Α. Τρανούλη, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων κ.ά.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

The post Ημερίδα για τον νέο παραλιακό οδικό άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ημερίδα, Ωρωπού – Μαραθώνα,imerida, oropou – marathona