Νέα έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Κηφισιάς – Αντιδρά η αντιπολίτευση

Σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς προχωρά η πρόεδρος του Σώματος, μετά τη σημερινή (1/3) ματαιωθείσα συνεδρίση λόγω έλλειψης απαρτίας. Η νέα συνεδρίαση ορίστηκε για την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 7μ.μ.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κηφισιάς καθώς προξένησε εντύπωση το γεγονός ότι ο Δήμος Κηφισιάς ήταν ο μοναδικός από τον Βόρειο Τομέα Αθηνών που επιχείρησε να πραγματοποιήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, την ώρα που η χώρα

βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κ. Γιώργος Θωμάκος μας δήλωσε ότι «η έκφραση πένθους δεν αναιρεί την άσκηση καθήκοντος», ούτε εκφράζεται με «αργία», συμπληρώνοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει να αποφασίσει πάνω σε κατεπείγοντα θέματα, όπως διαγραφή οφειλής πολίτη, λόγω λάθους της υπηρεσίας, επιστροφή αδίκως κατασχεθέντων χρημάτων προς οικογένεια, πρόσληψη υπαλλήλων, μισθοδοσία εργαζομένων νομικών προσώπων κ.λπ.

Στην ερώτησή μας ποια προβλήματα θα δημιουργούσε η μη συζήτηση των συγκεκριμένων θεμάτων σε μια μέρα που η Ελλάδα βιώνει μια εθνική τραγωδία και ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος, ο κ. Θωμάκος σημείωσε ότι μία τέτοια αναβολή θα απειλούσε τη διευθέτηση των εν λόγω ζητημάτων με «σοβαρή βλάβη».

Εν τω μεταξύ, την αναβολή της συνεδρίασης της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. είχε ζητήσει με επιστολή της στην πρόεδρο του Σώματος η παράταξη μείζονος μειοψηφίας, αναφέροντας;

«Με βαθύ αίσθημα οδύνης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους γονείς, συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων της σημερινής σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Συμμετέχοντας στο τριήμερο Εθνικό Πένθος για τον άδικο χαμό δεκάδων νέων συνανθρώπων μας, σας καλούμε να αναβάλετε την αποψινή, 1/3/23, συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, (όπως έπραξε η Βουλή και το Περιφερειακό Συμβούλιο,) μεταθέτοντάς την για τη Δευτέρα 6/3/23, την ίδια ώρα.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σεβόμενοι τη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των οικογένειών τους, δεν θα συμμετέχουμε μέχρι τη Παρασκευή 3/3/23 σε δημόσιες εκδηλώσεις και συνεδριάσεις.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης: Νίκος Χιωτάκης, Κώστας Τσιλιγκίρης, Γιάννης Διονυσιώτης, Στάθης Κύρλος, Μαρία Κεφαλά Σαμαλτάνη, Αννα Κορογιαννάκη, Ανθούλα Καπετανάκη, Σοφία Πάντου, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Κατσίμπας, Βασίλης Καραγιαννάκης και Δημήτρης Λιανός.  

Η ημερήσια διάταξηΛήψη

The post Νέα έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. Κηφισιάς – Αντιδρά η αντιπολίτευση appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δ Σ, Κηφισιάς – Αντιδρά,d s, kifisias – antidra