Ν. Μπαρμπούνης: Δικαιολογημένη η έλλειψη εμπιστοσύνης των γονιών προς τον δήμαρχο Ηρακλείου

Tον χώρο του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπαρμπούνης, προκειμένου, όπως αναφέρει, να υπάρξει λεπτομερής και επί τόπου ενημέρωση για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, αλλά και για την πορεία των επισκευών.

Ο κ. Μπαρμπούνης σημειώνει ότι μαζί με τον πρόεδρο Γιάννη Μανώλα και μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, κ. Παπαδημήτριου, κ. Κουτρούλη, κ. Τσουλουχά, κ. Βλαντή ενημερώθηκαν και είδαν από κοντά όλα τα προβληματικά

σημεία και τις ζημιές που έχουν επισημάνει οι γονείς. Επικινδυνότητα στεγάστρων, φθορές στα τοιχία, διαβρώσεις και υγρασία στο κτήριο, που αυτή τη στιγμή οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα.

Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζει ότι «ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η κατάσταση του υπό επισκευή κτηρίου, στο οποίο όπως ενημερώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι οι εργασίες έχουν παύσει προσωρινά, λόγω νέων προβλημάτων που εντοπίστηκαν στο κτήριο και είχαν ως συνέπεια την ανάγκη επικαιροποίησης της μελέτης επισκευής του».

Ο κ. Μπαρμπούνης δηλώνει σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των γονιών για επιτόπια ενημέρωση για τα θέματα του σχολείου πήρα την πρωτοβουλία και ζήτησα από τον πρόεδρο Γ. Μανώλα τον προγραμματισμό της σημερινής (18/2) συνάντησης. Στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής οι γονείς μας δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν εμπιστεύονται τον δήμαρχο. Μετά από τη σημερινή μας επίσκεψη αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε πλήρως τη θέση τους. Το σχολείο μετρά πολλά προβλήματα τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας που γίνονται μαθήματα όσο και στο κτήριο που εκτελούνται εργασίες επισκευών. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν και δυστυχώς διαπιστώσαμε για μια ακόμα φορά, ότι η διοίκηση του Δήμου προσπαθεί να βάλει κάτω από το χαλάκι τα ουσιαστικά προβλήματα, με βαψίματα και έργα βιτρίνας. Από την πλευρά μου και ως μέλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής αναλάβαμε μια δέσμευση και θα την υλοποιήσουμε. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τη διοίκηση να δει το θέμα σοβαρά, πέρα από ενεργειακές αναβαθμίσεις και ανακοινώσεις στα μέσα.

Το θέμα είναι η ασφάλεια των σχολικών κτηρίων και της μαθητικής κοινότητας. Περιμένουμε τον δήμαρχο να δώσει “εντολή” για τη διενέργεια Μελέτης Στατικής Επάρκειας. Περιμένουμε, επίσης, μία επίσημη απάντηση για τις κακοτεχνίες στις επισκευές οι οποίες πραγματοποιούνται αυτήν τη στιγμή. Σε συνεργασία και με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παρακολουθούμε το θέμα από πολύ κοντά και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα γονιών, παιδιών και εκπαιδευτικών για ασφαλή σχολικά κτήρια».

The post Ν. Μπαρμπούνης: Δικαιολογημένη η έλλειψη εμπιστοσύνης των γονιών προς τον δήμαρχο Ηρακλείου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαρμπούνης, Δικαιολογημένη, Ηρακλείου,barbounis, dikaiologimeni, irakleiou