Μοναδική ελπίδα και ευκαιρία η κοινή εκλογική κάθοδος των παρατάξεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Δήμο Αμαρουσίου

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώθηκε από την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου την Πέμπτη 20 – 7 – 2023 στις 19:30 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με θέμα ποια αριστερά χρειαζόμαστε σήμερα και ποιες είναι οι δυνατότητες κοινής συμπόρευσης – εκλογικής συνεργασίας των παρατάξεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον Δήμο Αμαρουσίου.

Αρκετοί πολίτες και εκπρόσωποι της Δημοτικής Παράταξης «Ενότητα – Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» συμμετείχαν στην εκδήλωση – συζήτηση καταθέτοντας τις απόψεις

τους και τον πλούσιο προβληματισμό τους αναφορικά με τη φυσιογνωμία της Αριστεράς που χρειαζόμαστε σήμερα και τις δυνατότητες κοινής συμπόρευσης των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κινηματικό και εκλογικό επίπεδο.

Η πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν εκφράστηκε θετικά για τις δυνατότητες κοινής συμπόρευσης των δημοτικών παρατάξεων ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ & ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ στη βάση μιας αμοιβαίας προγραμματικής συμφωνίας, αμεσοδημοκρατικής λειτουργίας στη λήψη των αποφάσεων με βάση την αρχή της ομοφωνίας και εναλλαγής των εκπροσώπων που θα εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο στη βάση της ανακλητότητας.

Η διαβούλευση – συζήτηση για την εύρεση κοινού τόπου αναφορικά με το προεκλογικό πρόγραμμα της εκλογικής συνεργασίας των δύο παρατάξεων αποφασίστηκε να συνεχιστεί το Σάββατο 22 – 7 – 2023 το απόγευμα με τη συμμετοχή όσων επιθυμούσαν και μπορούσαν από τις/τους παραβρισκόμενους στην εκδήλωση – συζήτηση της 20ης Ιουλίου 2023.

Η μετωπική πολιτική που έχει ανάγκη σήμερα η αριστερά αλλά και το λαϊκό εργατικό κίνημα για να αναταχθεί και να εγγράψει νίκες στο ενεργητικό του υπερασπιζόμενο τα λαϊκά συμφέροντα και τις εργατικές κατακτήσεις ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που επελαύνει νικηφόρα, περνάει αναγκαστικά από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες – προσεγγίσεις και προσπάθειες κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με στόχο την ανάπτυξη του διεκδικητικού λαϊκού – εργατικού κινήματος αλλά και την αναστροφή των αρνητικών για την αριστερά πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Τα πράγματα λοιπόν είναι ελπιδοφόρα, για να ανθίσει και να καρποφορήσει όμως η ελπίδα οφείλουμε όλοι/όλες μας να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να υπηρετήσουμε ως απλοί στρατιώτες την λογική της ενότητας των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πέρα και ενάντια σε λογικές σεχταριστικών αναχωρητισμών, ιδεολογικών εμμονών καθαρότητας και πάνω από όλα μακριά από λογικές υπεράσπισης στενών κομματικών και παραταξιακών καταστημάτων.

Οι καιροί ου μενετοί!

* Ο Δ. Πολυχρονιάδης είναι Δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, Φιλόλογος – Ιστορικός απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Πολ. & Κοινωνικών Επιστημών, Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, τέως μέλος του Δ. Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (εκλεγμένος δις), τέως Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου – Επικεφαλής της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου (εκλεγμένος τρις).

The post Μοναδική ελπίδα και ευκαιρία η κοινή εκλογική κάθοδος των παρατάξεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Δήμο Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα