Δήμαρχος Χαλανδρίου: Απαράδεκτη η κρατική αδιαφορία για την Πολιτική Προστασία των δήμων

Λάβρος ο δήμαρχος Χαλανδρίου κατά της «απαράδεκτης κρατικής αδιαφορίας» σχετικά με τη στελέχωση, χρηματοδότηση και θεσμική κατοχύρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Σίμος Ρούσσος συμμετείχε, μαζί με συμβασιούχους εργαζόμενους, το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου, σε έλεγχο της λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών κατά μήκος της Ρεματιάς Χαλανδρίου. Αμέσω μετά έκανε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρθηκε στο καθεστώς εργασίς των

συμβασιούχων στην Πολιτική Προστασία, στα ελλιπή μέσα που παρέχονται στους δήμους, αλλά και στους ελάχιστους πόρους που διατίθενται.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Ρούσσος αναφέρει:

«Με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Χριστουλάκη και τους συμβασιούχους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας σήμερα το πρωί. Επανέλεγχος πυροσβεστικών κρουνών κατά μήκος της ρεματιάς, ως προς την πληρότητα και τη λειτουργικότητά τους.

Δυστυχώς συνεχίζεται η απαράδεκτη κρατική αδιαφορία ως προς τη στελέχωση, τη χρηματοδότηση και τη θεσμική κατοχύρωση της πολιτικής προστασίας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο. Οι δήμοι λειτουργούν χωρίς μόνιμο προσωπικό, με 5μηνίτες συμβασιούχους χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα πλην της φύλαξης. Οι άνθρωποι αυτοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πυροσβέστες και έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επικουρικό και προληπτικό ρόλο, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Παρ’ όλα αυτά, με ευσυνειδησία ακόμη και αυτοθυσία κάποιες φορές, εκτελούν 24ωρη φύλαξη στα σημεία που τους έχουν ανατεθεί, καθαρίζουν φρεάτια, οικόπεδα, κουβαλούν αλάτι το χειμώνα, δουλεύουν τις αντλίες, κόβουν κλαδιά και τόσα άλλα που λίγοι γνωρίζουν.

Η πόλη τους οφείλει πολλά περισσότερα από μια επισφαλή μισθοδοσία λίγων μηνών. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για όλα.

ΥΓ ο δήμος Χαλανδρίου δαπανά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για τη μισθοδοσία των συμβασιούχων που έχουν παραμείνει στην εργασία με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ δεκάδες χιλιαδες ευρώ κόστισαν τα τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα που προμηθευτήκαμε. Τα δύο από αυτά με τη συνδρομή της Φλυα Α.Ε. Η Πολιτεία δίνει ετησίως 20.000 ευρώ στον δήμο, χρήματα που επαρκούν οριακά μόνο για την στοιχειώδη συντήρηση των 42 κρουνών. Για νέο εξοπλισμό, πυροσβεστικά, υδροφόρες, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εκπαίδευση ούτε λόγος από το κράτος. Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες παλιά οχήματα σαπίζουν στις αποθήκες της πυροσβεστικής αντί να συντηρηθούν και να δοθούν στους δήμους. Κατά τα λοιπά για τις φωτιές φταίει η αυτοδιοίκηση…».

The post Δήμαρχος Χαλανδρίου: Απαράδεκτη η κρατική αδιαφορία για την Πολιτική Προστασία των δήμων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα