Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η αρχή…
Ο αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς Μίλτος Τεντόγλου για μία ακόμα φορά βρέθηκε στο βάθρο μιας μεγάλης διοργάνωσης, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Πριν από 24χρόνια ο Μίλτος Τεντόγλου είδε για πρώτη φορά το φως του ήλιου και έμελλε το άστρο του να είναι το ίδιο φωτεινό. Με τις επιδόσεις του να είναι αντιστρόφως ανάλογες με τη σεμνότητά του έξω από τους στίβους.
Το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαρτίου 2022 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο
Πάμε όμως να δούμε λίγο καλύτερα τι έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βελιγράδι. Η καλή ημέρα φάνηκε από το πρώτο κιόλας άλμα του. Ο Τεντόγλου πήρε φόρα και προσγειώθηκε πιθανότατα πιο μακριά και από το άλμα που τελικά του χάρισε το χρυσό. Ωστόσο, η τεχνολογία είχε διαφορετική άποψη. Ο αισθητήρας που υπάρχει πια στη βαλβίδα έβγαλε την προσπάθεια άκυρη με τον Τεντόγλου και τους ανθρώπους του να έχουν τις ενστάσεις τους. Βλέπετε, εάν δεν υπήρχε η τεχνολογία θα μετρούσε κανονικά το άλμα του.
Ο λόγος; Ο 24χρονος άλτης έκανε το τέλειο πάτημα, όμως πια δεν χρειάζεται να πατήσει ένας αθλητής την «πλαστελίνη» για να βγει άκυρος, αλλά να περάσει τη νοητή ευθεία που χωρίζει το έγκυρο από το άκυρο άλμα.
Τους πετσόκοψε δίχως δισταγμόΜετά από αυτό το άλμα και όσα ακολούθησαν θα περίμενε κανείς ο Μίλτος Τεντόγλου να βγάλει εκνευρισμό, να χάσει το μυαλό του. Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν σε έναν άλλο αθλητή. Ο 24χρονος στο δεύτερο άλμα του πέτυχε αυτό που κυνηγούσε. Το 8,55μ. αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ και έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε κάτι. Από την αρχή ο Τεντόγλου έδειχνε να πατά καλύτερα από κάθε άλλο άλτη και υπάρχει λόγος για αυτό. Πέρα από την τεράστια κλάση του έπαιξε μεγάλο ρόλο και η παρουσία του στο μίτινγκ που διεξήχθη στο Βελιγράδι πριν από περίπου δέκα ημέρες. Εκεί ο Τεντόγλου κατάφερε να βρει τα πατήματά του στον ανυψωμένο διάδρομο και το αποτέλεσμα φάνηκε στον τελικό της 18ης Μαρτίου.
Το τελευταίο άλμα είναι το μήνυμα για το αύριοΟ αγώνας συνεχίστηκε με δύο ακόμα έγκυρα άλματα. Στην τέταρτη προσπάθεια προσγειώθηκε στο 8,26, επίδοση η οποία θα τον άφηνε οριακά εκτός βάθρου εάν ήταν η καλύτερή του.
Το πέμπτο άλμα το άφησε και στη συνέχεια έκανε μία ακόμα προσπάθεια. Για εκείνους που ξέρουν είναι ίσως ακόμα πιο σημαντική από εκείνη που του χάρισε τελικά το χρυσό. Ο Μίλτος Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,51μ. δίνοντας πολλές απαντήσεις, αλλά και υποσχέσεις για το μέλλον. Το γεγονός ότι μέσα σε έναν αγώνα έβγαλε δύο άλματα πάνω από το 8,50 (τρία εάν υπολογίσει κανείς και το οριακά άκυρο) δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είναι ικανός να φτάσει ακόμα πιο μακριά.
Όπως δήλωσε και εκείνος στο SPORT24 αφού πλέον έχει 8,55μ. στον κλειστό και 8,60μ. στον ανοικτό γιατί να μην κυνηγήσει και το 8,70μ. Δεδομένα το μπορεί και μένει να δούμε πότε θα το καταφέρει.
Τα παράσημα στην ήδη τεράστια καριέρα τουΑυτά έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στο Βελιγράδι και είναι απλά μια συνέχεια στα ήδη σπουδαία κατορθώματά του. Η άνοδος στο βάθρο ξεκίνησε το 2016 όταν ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας και έναν χρόνο αργότερα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό Κ20 του Γκροσέτο.
Στις επόμενες δύο διοργανώσεις (Παγκόσμιο ανοικτού και κλειστού) δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που ήθελε, όμως στη συνέχεια καρφώθηκε σχεδόν μόνιμα πάνω στο βάθρο των νικητών.
Στο Βερολίνο κατέκτησε το χρυσό στο ευρωπαϊκό ανοικτού το 2018 και το 2019 άρχισε με τον ίδιο τρόπο αυτή τη φορά στον κλειστό στίβο. Η κορυφή στο Ευρωπαϊκό Κ23 έμοιαζε και ήταν δεδομένη πριν ακολουθήσει ο τελευταίος κακός αγώνας του, ο οποίος ήταν το Παγκόσμιο στη Ντόχα.
Το 2021 τον βρήκε ξανά στην κορυφή αφού ήταν πρώτος στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου πριν ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε όλα τα παραπάνω μπορείτε να προσθέστε και την κατάκτηση του χρυσού στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου του Βελιγραδίου για να συνθέσετε μια αξιοζήλευτη τροπαιοθήκη. Και είναι ακόμα μόλις 24 ετών.
Τα μετάλλια του Μίλτου Τεντόγλου
Πηγή: sport24.gr
The post Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η αρχή… appeared first on Ενυπόγραφα.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Λίτσα Πατέρα: Δραματική πρόβλεψη για 2 ζώδια – Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
- Η πρόταση της Κίνας στον Μπάιντεν για να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
- Εσπασαν το αυτοκίνητο του Πέτρου Κουσουλού – Οι αναρτήσεις για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας
- Νεκροί όλοι οι επιβάτες από την συντριβή αμερικανικού αεροσκάφους στην Νορβηγία
- Η 4η δόση θα γίνει σε όλους – Πόσο πιθανό είναι να νοσήσουν με κοροναϊό οι εμβολιασμένοι
- Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για το ιδιωτικό χρέος των 260 δισ. ευρώ
- Πρεμιέρα Χ Factor: «Με στενοχωρεί που δεν με ξέρετε, είστε απαράδεκτος»
- Πόλεμος στην Ουκρανία: 46χρονη πέθανε μόλις έφτασε στην Ρώμη με τα δυο παιδιά της
- Τί έδειξε έρευνα για την αποτελεσματικότητα τέταρτης δόσης ενός mRNA εμβολίου ενάντια στη μετάλλαξη Όμικρον
- Θλίψη στην Πάτρα – Έφυγε από τη ζωή στα 48 της χρόνια η Μαρία Παναγοπούλου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enypografa

- Τελευταία Νέα Enypografa
- Μίλτος Τεντόγλου: Το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι η αρχή…
- Δωρεάν προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης από 28/3 ως 1/4 στο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
- Το ΕΔΔΥΠΥ συμμετέχει με τους Δήμους και τις Περιφέρειες μέλη του στη Διεθνή Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Υγεία του Εγκεφάλου
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Παπάγου την Κυριακή 20 Μαρτίου
- ΕΥΔΑΠ: Έκτακτες διακοπές υδροδότησης στην Κηφισιά το Σάββατο 19 Μαρτίου
- Δράσεις Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ για τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών
- Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης… ξέχασε τον Μανόλη Αναγνωστάκη
- Δήμος Μπροστά+: Το ΠΕΑΠ ρίχνει «μαύρο» στο Δημοτικό Ωδείο
- Χαλάνδρι: Κλειστό το γήπεδο ποδοσφαίρου στο «Ν. Πέρκιζας» το διήμερο 19-20/3 λόγω αγώνων
- Φωτιά σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα στη Νέα Ερυθραία το μεσημέρι της Παρασκευής 18/3
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τεντόγλου: Πάρτι γενεθλίων μετά το χρυσό μετάλλιο
- Ζελένσκι: «Φανταστείτε 14.000 πτώματα» στο στάδιο της Μόσχας
- Νίκη Κεραμέως: Επιδότηση στο ρεύμα των φοιτητών με αναδρομική ισχύ
- Σπείρα αλλοδαπών διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στη Μακεδονία
- Αναβαθμίζονται 200 οικισμοί σε Αχαία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία
- Η Renault, επίσημος χορηγός του Ημιμαραθώνιου Αθηνών
- Δήμαρχος Κιέβου: Νέα έκκληση στη Δύση να συνεχιστεί η αποστολή οπλισμού
- ΓΕΕΘΑ: Από 28 Μαρτίου έως 7 Απριλίου η άσκηση «Ηνίοχος 2022» στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας
- O Sting νοικιάζει την ειδυλλιακή βίλα του στην Ιταλία
- Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης - Επιστρέφει την Κυριακή στη χώρα