Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης… ξέχασε τον Μανόλη Αναγνωστάκη

«Εντελώς αθόρυβα για τον Δήμο μας πέρασε η 10η Μαρτίου, η ημέρα που πριν από 97 χρόνια γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές της σύγχρονης Ελλάδας» σημειώνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας Πεύκης – Λυκόβρυσης.

«Κρίμα γιατί η Πεύκη ήταν ο τόπος που επέλεξε ο ίδιος και η οικογένειά του για κατοικία τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Και μετά το θάνατό του, το 2005, εδώ ζει ο γιος του, ο Ανέστης» τονίζει ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος

και προσθέτει:

«Φαίνεται όμως ότι η πόλη μας δεν θέλει να ασχολείται και να προβάλλει τις μεγάλες προσωπικότητες του Δήμου μας. Κι αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο η Συμμαχία Πολιτών, η δημοτική μας παράταξη, θα επανέλθει, γιατί θεωρεί ότι είναι πολύ σοβαρό. Το ΠΕΑΠ, το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, το οποίο έχει την αρμοδιότητα του Πολιτισμού, αυτές τις ημέρες δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για τον Μανόλη Αναγνωστάκη, γιατί η πρόεδρος του είχε στραμμένο το ενδιαφέρον της σε ανακοινώσεις κατά της αντιπολίτευσης. Την οποία (αντιπολίτευση) προφανώς θέλει να… καθοδηγήσει στο τι θα λέει και τι θα πράττει.

Να σημειώσουμε ότι στον Δήμο μας για να τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου ποιητή έχει υπάρξει έως σήμερα μόνο μια ενέργεια, η ονομασία της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων στο ισόγειο του Δημοτικού Θεάτρου. Κι αυτή έγινε τον Ιούνιο του 2009 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, με μια λαμπρή τελετή που ολοκληρώθηκε με συναυλία του Αντώνη Καλογιάννη. Και μάλιστα κάποιοι είχαν τότε κάνει… αντιπολίτευση στην απόφαση».

The post Γ. Θεοδωρακόπουλος: Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης… ξέχασε τον Μανόλη Αναγνωστάκη appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα