Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος κύκλος του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου Αμαρουσίου έλαβε χώρα το Σάββατο 21 Μαΐου 2022, η επίσκεψη σε τρεις μεταβυζαντινές εκκλησίες και συγκεκριμένα στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Παναγία Νερατζιώτισσα και στον Άγιο Ιωάννη Πέλικα.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, που τυγχάνει ευρείας απήχησης από τους δημότες, έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής δύο διαδρομές. Η πρώτη, με «ξεναγό» την Αθηναιολόγο και συγγραφέα

Άρτεμη Σκουμπουρδή, με επισκέψεις στην Οικία και το Εργαστήριο του Γιάννη Τσαρούχη, στην Οικία Κατσίμπαλη – Τριανέμι, στη μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στη Βορέειο Βιβλιοθήκη, στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», στο μνημείο της πλατείας Ηρώων.

Η δεύτερη, στο Κτήμα Συγγρού & στο φυσικό περιβάλλον του, καθώς και στα σημαντικής ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια (Εκκλησία Αγίου Ανδρέα, Πύργο Συγγρού, Μουσείο Μελισσοκομίας), με ενημέρωση από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών Γεώργιο Μπαλωτή.

Η επίσκεψη της 21ης Μαΐου στα ανωτέρω μεταβυζαντινά εκκλησάκια του Αμαρουσίου υποστηρίχτηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, με παρουσίαση από την υπεύθυνη αρχαιολόγο Αμαρουσίου του τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων & Μουσείων Δήμητρα Πέτρου.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου

The post Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος κύκλος του Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές» του Δήμου Αμαρουσίου appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3ος, Προγράμματος Πολιτιστικές Διαδρομές, Δήμου Αμαρουσίου,3os, programmatos politistikes diadromes, dimou amarousiou