Μαρούσι: Για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου ενημερώθηκαν οι πολίτες

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης της υγείας, διεξήχθη με επιτυχία η εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου στο δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Με τη συμμετοχή του δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου και πλήθος πολιτών, ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν τα νεότερα δεδομένα

σχετικά με τη νόσο, εστιάζοντας στη σημασία του προληπτικού ελέγχου και στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Η σημερινή βραδιά είναι αφιερωμένη στην πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου, μίας διαδεδομένης μορφής της νόσου.

Θέλω να τονίσω ότι η σημερινή συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων, που διοργανώνουμε στο Δήμο μας με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων, ώστε απλά και κατανοητά οι πολίτες να αποκτήσουν γνώσεις και να ευαισθητοποιηθούν σε σημαντικά θέματα υγείας.

Η πρόληψη από μόνη της αποτελεί και τη μισή θεραπεία, αλλά δυστυχώς για πολλά χρόνια στην Ελλάδα ήταν παραμελημένη.
Οι προληπτικές εξετάσεις είναι εξαιρετικής μεγάλης σημασίας και έχουν τον πρώτο λόγο στην έγκαιρη διάγνωση, η οποία σώζει ανθρώπινες ζωές. Εμείς ως Δήμος μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες προωθούμε και υποστηρίζουμε το έργο της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να γίνει αντιληπτό σε όλους η μεγάλη σημασία της πρόληψης στην προαγωγή της υγείας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την εκδήλωση

The post Μαρούσι: Για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου ενημερώθηκαν οι πολίτες appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα