Μάνος Κρανίδης: Ομόνοια, σύμπνοια και ομοψυχία το μήνυμα του Αγώνα του 1821

Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου απευθύνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 Μάνος Κρανίδης, στο οποίο και αναφέρει:

«Στον αγώνα για την ελευθερία το 1821 η Ελλάδα πρόταξε περίτρανα ομοθυμία, ανιδιοτελή προσφορά, γενναιότητα και μεγαλούργησε.

Οι ανυπέρβλητες θυσίες των σπουδαίων Ελλήνων, ηρώων και προγόνων μας παραμένουν πυρήνας της εθνικής μας συνείδησης και υπερηφάνειας, αλλά και τρανό παράδειγμα για τις κρίσιμες πράξεις του σήμερα.

Στη σημερινή εποχή, μέσα στις συμπληγάδες της παγκόσμιας αβεβαιότητας, το μήνυμα του Αγώνα του ’21 παραμένει εξόχως επίκαιρο. Ομόνοια, σύμπνοια και ομοψυχία αντί του σπόρου – δηλητηρίου του διχασμού και της διχόνοιας. Γιατί αυτές είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την ασφαλή και δυναμική διέλευση της Ελλάδας μας στα αχαρτογράφητα νερά που διανύουμε.

Στεκόμαστε γονυπετείς μπροστά στην ιστορική θυσία και συγκλονιστικό αγώνα των προγόνων μας και τους απευθύνουμε, αιώνια ευγνώμονες, ένα βαθύ ευχαριστώ. Καταθέτουμε τον απεριόριστο σεβασμό μας για όλα αυτά τα θαυμαστά που μας κληροδότησαν και τα μετουσιώνουμε σε ευθύνη για όσα δύσκολα έπονται και τον δύσκολο καθημερινό αγώνα που απαιτείται. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, το χρωστάμε στα παιδιά και στο καλύτερο μέλλον της Πατρίδας μας!

Ἀπ’ τὰ κόκαλα βγαλμένη
τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
χαῖρε, ὦ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

Χρόνια πολλά».

The post Μάνος Κρανίδης: Ομόνοια, σύμπνοια και ομοψυχία το μήνυμα του Αγώνα του 1821 appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα